Šťavnatý citronový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenTento koláč získá po citronové kůře svou krásně žlutou barvu a vůni, po šťávě pak příjemnou nakyslou chuť. Tento koláč stačí jen ozdobně pocukrovat, žádná poleva již…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento koláč získá po citronové kůře svou krásně žlutou barvu a vůni, po šťávě pak příjemnou nakyslou chuť. Tento koláč stačí jen ozdobně pocukrovat, žádná poleva již…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu, kardamom, nové koření a sůl. 3) V jiné míse smícháme máslo, cukr, vejce,…
Zelené "mechové" dorty jsou stále oblíbené. Jsou jednoduché na přípravu i zdobení. Podle tohoto receptu upečete dort i když právě nevlastníte dortovou formu. A při jeho…
Vynikající muffiny s karamelizovanými jablky a oříšky jsou upečené raz dva a pochutnají si na nich i ti, kteří nemohou lepek. Krásně vláčné, a díky koření i voňavé…
Brownies jsou oblíbené dezerty hlavně u dětí. Čokoládová chuť nejlépe doplněná kopečkem šlehačky nebo sezónním ovocem je neskutečně lákavým pohoštěním. Přidaná cuketa se…
Brownies jsou oblíbené dezerty hlavně u dětí. Čokoládová chuť nejlépe doplněná kopečkem šlehačky nebo sezónním ovocem je neskutečně lákavým pohoštěním. Přidaná cuketa se…
Vláčný a šťavnatý jablečný koláč podle švédské receptury vás překvapí delikátním spojením jablek, másla a koření. Je jen na vás, zda si ho vychutnáte s kopečkem zmrzliny…
Omrzely vás palačinky s marmeládou nebo zapečené s tvarohem? Zkuste jemný krém s kapkou rumu, voňavá jablka se skořicí a to vše posypané křupavou drobenkou. Jednoduchý…
Krémová a osvěžující panna cotta z plnotučného mléka a smetany se sladkou vanilkovou vůní, je podávána s jemným broskvovým pyré. Svěží, hedvábný a lahodný dezert, který…
Ve velké míse smíchejte vejce, mléko a vanilku.Vyšlehejte s moukou, Kellogg´s Corn Flakes, které předtím podrtíme, cukrem a 30 ml (2 polévkové lžíce) másla.Zakryjte,…
Mrkve a jablko nakrájejte na jemném struhadle (s jablkem je to trochu hůř, můžete použít hrubší). Připravte si plátýnko, nutbag nebo ruce a z nastrouhané mrkve a jablka…
Troubu předehřejte na 180°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Do větší mísy vlijte olej, mléko, cukr, melasu, rum a vanilku a (nejlépe šlehačem) velmi dobře…
Kokosové mléko dejte spolu s cukrem, vanilkou a solí do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Zmírněte teplotu a na velmi mírném plameni vařte 15 minut, poté…
Batát omyjeme a celý ve slupce uvaříme nebo upečeme doměkka.Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme všechny ostatní ingredience a rozmixujeme na…
Do misky nasypte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs promíchejte.Připravte podmáslí a k němu přidejte barvivo. Barvivo v podmáslí důkladně promíchejte.Do…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) V mixéru rozmixujeme máslo a cukr. Pak přidáme pudinkový prášek, vejce a extrakt -> zamícháme. 3) Do jiné mísy si dáme mouku, sodu…
Nejdříve připravte drobenku: rostlinné máslo o pokojové teplotě prsty smíchejte s ostatními ingrediencemi, propracujte a nechte odpočinout v lednici. Koláč: Odměřte…
Do robotu dáme změklé máslo, které chvíli šleháme. Přidáme oba cukry, vanilkový extrakt a vejce, pořádně vmícháme do sebe. Do mouky vmícháme jedlou sodu a poté přisypeme…
Uděláme těsto, necháme odležet v lednici cca 2 hod. Těsto rozválíme mezí folií a vykrajujeme. Pečeme cca 10 min. na 170 °C.Plníme domácí marmeládou.
Předehřeji troubu na 170 ° C.Ve velké misce vyšlehám sirup, tahini a vanilkový extrakt do hladka. Přidám mouku, prášek do pečiva a promíchám stěrkou, pak zpracuji na…
1. Smíchat všechny ingredience na náplň. 2. V jiné míse připravit drobenku klasickým způsobem. 3. V další míse smíchat rozpuštěné vychladlé máslo s mokrými…
V základu těsta těchto sušenek je kokosové máslo, které můžete vyrobit i doma. Netradiční surovinou je pak tapioka, kterou můžete nahradit škrobem. Sladká chuť kokosu je…
Listové těsto rozdělíme na 2 půlky, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 200° C do zlatova. Necháme vychladnout.Do 1/3 mléka vmícháme pudinkový prášek a 1 žloutek.…
Nejdříve připravíme omáčku Anglaise. Žloutky vložíme do kastrolku a umícháme je s cukrem do hladké světlé pěny. Smetanu nalijeme do jiného kastrolku, přidáme lžičku…