
Hrstková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenHutná a sytá polévka z luštěnin a zeleniny, kterou milovali už naši předci. Tradiční hrstková polévka je vhodná zejména pro chladné období. Na této polévce vás kromě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 402 kJ / 335 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hutná a sytá polévka z luštěnin a zeleniny, kterou milovali už naši předci. Tradiční hrstková polévka je vhodná zejména pro chladné období. Na této polévce vás kromě…
Lahodná a jemná polévka plná fazolí a hub je výborný nápad na oživení jídelníčku, pokud hledáte inspiraci. Houby polévce dodají šmrnc a fazole mnoho potřebných bílkovin.…
Nejdříve dáme do osolené vody vařit oloupané, na kostky nakrájené brambory. Vaříme skoro do měkka.Mezitím na másle zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, zasypeme ji…
Fazole namočíme na minimálně 6 hodin.Pak fazole uvaříme do měkka, trvá to cca 30-40 minut. Ke konci vaření fazole osolíme.Zeleninu nakrájíme, nebo nastrouháme na…
Předem namočené fazole uvaříme. Uděláme z mouky a oleje jíšku, zalijeme vývarem, přidáme rajčatové pyré nebo protlak, koření. Povaříme, ochutíme octem, cukrem dle chuti,…
Variací na guláš je zhruba tolik, kolik je kuchařek. Každá má ten svůj osvědčený recept, na který nedá dopustit. Občas je ale třeba zkoušet nové věci, proto doporučujeme…
Hutná, sytá polévka vonící uzeným masem a česnekem přijde vždy k chuti. Navíc tolik potřebné luštěniny se v našem jídelníčku objevují tak málo, přestože jsou považovány…
Celé kuře (slepici) omyjeme, očistíme a rozporcujeme. Vložíme do většího hrnce, přidáme celou očištěnou mrkev, česnekové stroužky i se slupkou, celou cibuli (oloupanou…
Fazole přebereme, propláchneme a necháme přes noc namočenou ve studené vodě.Vodu poté slijeme, fazole propláchneme a dáme vařit (nesolíme!). Vaříme do změknutí, cca…
Přes noc namočíme fazole a uvaříme, vývar ponecháme. Na sádle zpěníme cibuli a zaprášíme. Restujeme.Přidáme protlak a mletou papriku, poté fazole i s vývarem a krátce…
Na oleji podusit cibuli a postupně přidávat papriku, protlak, kečup sůl, cukr, ocet, párky a na konec fazole i s vývarem. Nandat do sklenic a zavařovat 20 minut.
Fazoli uvaříme ve vodě doměkka (doba je různá podle druhu fazolí).Po uvaření přidáme k fazolím bujon, koření a sůl. prolisovaný česnek. Provaříme.Na trošce másla si…
Fazole předem na několik hodin namočíme, ideálně přes noc, a ve stejné vodě následně uvaříme. Můžeme ale vodu i vyměnit. Fazole nerozvaříme.V části mléka rozkvedláme -…
Fazole den předem namočíme a druhý den vodu slijeme a vaříme v čerstvé. Přidáme bobkové listy a nové koření. Vaříme doměkka. Pokud zbude více vody, scedíme a uchováme…
Na oleji si osmazime cibuli, maso a papriku. Pridame protlak nebo rajcatove pyre dochutime soli, peprem, trochou skorice a vse chvilku podusime. Pote ke smesi pridame…
-z hovězího a slepičího masa uvaříme vývar (sůl, celý pepř, nové koření) -v jiném kastrolu orestujeme zeleninu, cibuli a česnek - zalijeme vývarem - přidáme fazole,…
Uzené kosti si uvaříme do měka, maso obereme, nakrájíme a dáme do mísy. Uvaříme si i fazole, den předem namočené ve vodě. Uvařené přidáme k masu. Kroupy řádně opereme,…
Na oleji osmažíme na kousky nakrájenou cibulku s uzeninou a česnek, přidáme okořeněné maso (každý podle chuti, já dala argentinské koření, sůl, pepř nebo třeba grilovací…
Na 2 lžících rozehřátého oleje zpěníme 3 drobně nakrájené cibule. Zalijeme vývarem a pod pokličkou slabým varem vaříme10 minut.Poté rozmixujeme ponorným mixérem,…
Zacneme tym, ze ocistime zemiaky, nakrajame ich na mansie kocky. Zalejeme ich litrom studenej vody, pridame lyzicku soli a dame varit. Od slaniny odrezeme kozu, umyjeme…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená kuřecí prsa, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou papriku, mletou papriku, utřený česnek, protlak, hladkou mouku…
Fazole buď uvaříme (předem namočené) doměkka nebo použijeme ty z plechovky ve slaném nálevu (slijeme a necháme okapat).V misce smícháme fazole s nadrobno pokrájenou…
Den předem namočené fazole uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Vývar scedíme a uchováme.Na omáčku zpěníme na másle jemně nakrájenou cibuli. Přidáme mouku, uděláme…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 24. 3. 2023 14:24
Přidáno 24. 3. 2023 12:11
Přidáno 24. 3. 2023 11:16
Přidáno 24. 3. 2023 10:44