

Bílé fazole nakyselo
Suroviny
- 200-250 g bílých velkých fazolí
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mleté papriky
- 100 g zakysané smetany
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- sůl
- bílý pepř
- cukr a ocet podle chuti
- klobása k podávání
Postup přípravy receptu
Fazole den předem namočíme a druhý den vodu slijeme a vaříme v čerstvé. Přidáme bobkové listy a nové koření. Vaříme doměkka. Pokud zbude více vody, scedíme a uchováme.
Mezitím drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme papriku a po zamíchání i mouku. Jíšku osolíme a přidáme k fazolím. Podle hustoty zředíme vývarem z fazolí nebo vodou.
Z fazolí odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou. Přidáme k fazolím a krátce povaříme. Fazole dochutíme špetkou cukru a pepřem, případně kapkou octu.. Podáváme s opečenou klobásou a chlebem.