Bílé fazole nakyselo

Suroviny

200-250 g bílých velkých fazolí
1 cibule
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté papriky
100 g zakysané smetany
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
sůl
bílý pepř
cukr a ocet podle chuti
klobása k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Fazole den předem namočíme a druhý den vodu slijeme a vaříme v čerstvé. Přidáme bobkové listy a nové koření. Vaříme doměkka. Pokud zbude více vody, scedíme a uchováme.

  2. Mezitím drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme papriku a po zamíchání i mouku. Jíšku osolíme a přidáme k fazolím. Podle hustoty zředíme vývarem z fazolí nebo vodou.

  3. Z fazolí odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou. Přidáme k fazolím a krátce povaříme. Fazole dochutíme špetkou cukru a pepřem, případně kapkou octu.. Podáváme s opečenou klobásou a chlebem.

Komentáře k receptu Bílé fazole nakyselo