Fazolková omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenLahodná smetanová omáčka z netradiční suroviny - fazolek. Výborně se hodí k hovězímu masu, vejci a bramborám. Má příjemně kyselkavou chuť díky nálevu a přidanému octu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 168 kJ / 40 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 0,10 g |
| – nasycené | 0,02 g |
| – nenasycené | 0,08 g |
| –– mononenasycené | 0,06 g |
| –– polynenasycené | 0,02 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 800 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 6,80 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Lahodná smetanová omáčka z netradiční suroviny - fazolek. Výborně se hodí k hovězímu masu, vejci a bramborám. Má příjemně kyselkavou chuť díky nálevu a přidanému octu.…
Na tuto omáčku můžete použít jak sterilované, tak mražené fazolkové lusky. Není třeba je předem vařit, stačí je v omáčce jen prohřát. Vhodnou přílohou je brambor nebo…
Mäso nakrájame na kocky a s posekanou cibuľou sprudka orestujeme na oleji, podlejeme vodou, pridáme masox a udusíme takmer domäkka. Počas dusenia občas dolievame vodu,…
Mäso pokrájame na pásiky a spolu s nasekanou cibuľou orestujeme prudko na oleji. Pridáme kečup, soľ, korenie, podusíme kym mäso nie je mäkké, potom primiešame fazuľku a…
Podařilo se vám v lese najít pár jedlých ryzců? Můžete si z nich zkusit připravit falešnou račí polévku. Stačí vám k tomu jen pár základních surovin a trocha času.…
Vyzkoušejte krůtí maso opět v trochu jiné úpravě. Fazolky, ať již mražené nebo sterilované, k tomu kapary a navíc rajčata - to vše dává pokrmu super šmrnc. Z obligátního…
Sterilované okapané fazolky nakrájíme na nudličky, přidáme jemně nastrouhaný křen, přelijeme zálivkou a podáváme jako přílohu. Zálivku z fazolek upravíme solí, cukrem,…
Mrazenú fazuľku asi 10 min povaríme, sterilizovanú scedíme. Fazuľku zmiešame s paprikou narezanou na pásiky a paradajkami narezanými na kolieska. Osolíme, okoreníme.…
Z masa si nakrájíme menší plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme a na rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Skoro měkké plátky masa vyjmeme, do výpeku přidáme…
Jogurt rozšleháme s majonézou a rozředíme trochou šťávy z fazolek. Přidáme fazolky a promícháme. Můžeme ochutit pepřem nebo tymiánem či přidat rajčata. A je hotovo!Salát…