

Vepřové plátky s fazolkami a křenem
Suroviny 4 porce
- 600 g vepřové kýty
- sůl
- pepř
- olej
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- sklenice sterilovaných fazolek
- asi 3 lžíce kečupu (nejlépe domácího)
- 2 stroužky česneku
- kousek čerstvého křenu
Postup přípravy receptu
Z masa si nakrájíme menší plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme a na rozehřátém oleji z obou stran opečeme.
Skoro měkké plátky masa vyjmeme, do výpeku přidáme lžíci másla, vsypeme mouku, promícháme, přilijeme trochu vodu, přidáme scezené fazolky, kečup, česnek utřený s troškou soli a krátce podusíme.
Do omáčky vrátíme maso, přiklopíme a ještě chvilku necháme pod pokličkou podusit. Podle potřeby dolijeme trochu vody.
Porce na talířích posypeme strouhaným křenem.
Jako příloha se nejlépe hodí rýže nebo různě upravené brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové plátky s fazolkami a křenem
-
Hezky připravená dobrůtka
-
Krásné, a jak píše Maris - pěkná kombinace!
+
-
Skvělá kombinace
-
Všem děkuji za pěkné komentáře
. Bylo to opravdu moc dobré a ten křen tam byl jako třešinka na dortu
.
1974andrea: ano, přesně tak, nejdříve masíčko skoro doměkka opéct, spíše pomaleji, pak odložit stranou, dát podusit fazolky a nakonec přidat maso, na chvilku všechno spolu podusit, aby se chutě propojily.
-
-
To se mi líbí MOC!
-
Ty fazolky mě tam zaujaly
to mám moc ráda
-
Fazolkové lusky jsou báječná příloha k masu
. (Dneska budou s kuskusem). Křen je moc fajn a dohrmady bych si klidně dala porci. Máš to hezké
-
Připojuji se k Andrejce, fazolky mám moc ráda
-
skvělá kombinace
-
Maso tedy opečeme a dusíme do skoro do měkka a pak teprve přidáme zbytek surovin? Jinak to bude chutné jídlo, mám ráda fazolky jakkoliv
-
Moc dobrý recept. Líbí se mi ty fazolky, i křen. A ty máš zasloužený bod, protože je to kýta a té mám kupu
-
to bych si pochutnala