Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným

Ivusa Kuchařka: Ivusa

Doba přípravy: kromě vaření masa 30 minut 2-3 porce Zeleninová jídla 11 názorů

Suroviny

Sterilované fazkolové lusky Bonduelle
Smetana
máslo
mouka hladká
masový vývar
cukr
sůl
ocet
Brambory jako příloha
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Hned jak začne růžovět, ji zalijeme vývarem z hovězího masa, které jsme si uvařili předem. Pokud nebudeme k omáčce podávat maso, ale vejce, stačí zalít vodou s masoxem. Provaříme a podle potřeby dohustím záklechtkou (rozkvedlanou moukou ve vodě).

  2. Pokud je konzistence omáčky, přilijeme smetanu. Já používám 33% a ještě chvilku provaříme. Mícháme, aby se omáčka nepřichytila ke dnu. Nakonec vsypeme fazolky a dochutíme solí, cukrem a octem.

  3. Fazolky Bonduel jsou měkké a tak není třeba vařit, mám s nimi nejlepší zkušenosti. Jak chuťově tak i vzhledově jsou vynikající.

  4. Jako přílohu si připravíme klasické vařené brambory, nebo kdo má rád i knedlík. Podáváme s hovězím vařeným masem anebo s vejcem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 192 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným

  • petra petra(neregistrovaná)

    Proc se mi ta omacka srazila????

    Odpovědět

  • atomsl9 atomsl9

    Vynikající!!! Dávám bodík. Díky za recept!!! :-K

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa(autorka receptu)

    Děkuji Strowberry,taky mňam...bude dnes opět:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Strowberry Strowberry

    ňamina :yes::-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tohle miluju..na rozdíl od manžela, který fazolky nejí vůbec:-//
    netuší, oč přichází, je to lahoda;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Tuto klasiku miluji.A ani k ní nemusim maso,stačí vejce.Dělávám z čerstvých a v zimě z mražených.Je fakt,že toto je fofrovka.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa(autorka receptu)

    Děkuji všem za hezké komentáře...já jsem jako holka fazolky nemohla ani vidět a dnes se za nima můžeme utlouct....vařím je tak jednou až dvakrát měsíčně....ještě jednou díky .....je to můj první uveřejněný recept s fotkou.

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Ivusa:-Kpříjemná skoro klasika:yes:+

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Ta omáčka je krásně promaštěná máslem, je to na ní vidět. Krásně se leskne. Posílám bod.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Jana Pá Jana Pá

    :yes::-p ukládám i když ty fazolky asi budu muset nějako u nás "namixovat";-):-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: fazolky na smetaně s hovězím masem fazolky na smetaně s hovězím fazolky na smetane hovězí maso s fazolovými lusky fazolky na kyselo s hovezim masem omáčka ze zelených mražených fazolek nejlepší fazolky na smetaně hovězí maso s fazolkami na kyselo zelené fazolky s hovězím masem sterilované fazolky na smetaně hovězí s fazolkami na smetane fazolové lusky s hovězím masem fazolky na smetaně s masem fazolové lusky na smetaně s hovězím masem fazolové lusky s masem fazolová omáčka s hovězím masem fazolové lusky na smetaně s masem hovězí s fazolovými lusky fazolky s hovězím fazolková omáčka s hovězím masem

Zapomněl/a jsem heslo