

Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Suroviny 2-3 porce
- Sterilované fazkolové lusky Bonduelle
- Smetana
- máslo
- mouka hladká
- masový vývar
- cukr
- sůl
- ocet
- Brambory jako příloha
Postup přípravy receptu
V kastrolu si připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Hned jak začne růžovět, ji zalijeme vývarem z hovězího masa, které jsme si uvařili předem. Pokud nebudeme k omáčce podávat maso, ale vejce, stačí zalít vodou s masoxem. Provaříme a podle potřeby dohustím záklechtkou (rozkvedlanou moukou ve vodě).
Pokud je konzistence omáčky, přilijeme smetanu. Já používám 33% a ještě chvilku provaříme. Mícháme, aby se omáčka nepřichytila ke dnu. Nakonec vsypeme fazolky a dochutíme solí, cukrem a octem.
Fazolky Bonduel jsou měkké a tak není třeba vařit, mám s nimi nejlepší zkušenosti. Jak chuťově tak i vzhledově jsou vynikající.
Jako přílohu si připravíme klasické vařené brambory, nebo kdo má rád i knedlík. Podáváme s hovězím vařeným masem anebo s vejcem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
-
Proc se mi ta omacka srazila????
-
Vynikající!!! Dávám bodík. Díky za recept!!!
-
Děkuji Strowberry,taky mňam...bude dnes opět
-
ňamina
-
tohle miluju..na rozdíl od manžela, který fazolky nejí vůbec
netuší, oč přichází, je to lahoda -
Tuto klasiku miluji.A ani k ní nemusim maso,stačí vejce.Dělávám z čerstvých a v zimě z mražených.Je fakt,že toto je fofrovka.
-
Děkuji všem za hezké komentáře...já jsem jako holka fazolky nemohla ani vidět a dnes se za nima můžeme utlouct....vařím je tak jednou až dvakrát měsíčně....ještě jednou díky .....je to můj první uveřejněný recept s fotkou.
-
Ivusa
příjemná skoro klasika
+
-
Ta omáčka je krásně promaštěná máslem, je to na ní vidět. Krásně se leskne. Posílám bod.
-
-
ukládám i když ty fazolky asi budu muset nějako u nás "namixovat"