Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným

Omáčky Doba přípravy: kromě vaření masa 30 minut 11 názorů

Omáčky Doba přípravy: kromě vaření masa 30 minut 11 názorů

Suroviny 2-3 porce

Sterilované fazkolové lusky Bonduelle
Smetana
máslo
mouka hladká
masový vývar
cukr
sůl
ocet
Brambory jako příloha

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Hned jak začne růžovět, ji zalijeme vývarem z hovězího masa, které jsme si uvařili předem. Pokud nebudeme k omáčce podávat maso, ale vejce, stačí zalít vodou s masoxem. Provaříme a podle potřeby dohustím záklechtkou (rozkvedlanou moukou ve vodě).

  2. Pokud je konzistence omáčky, přilijeme smetanu. Já používám 33% a ještě chvilku provaříme. Mícháme, aby se omáčka nepřichytila ke dnu. Nakonec vsypeme fazolky a dochutíme solí, cukrem a octem.

  3. Fazolky Bonduel jsou měkké a tak není třeba vařit, mám s nimi nejlepší zkušenosti. Jak chuťově tak i vzhledově jsou vynikající.

  4. Jako přílohu si připravíme klasické vařené brambory, nebo kdo má rád i knedlík. Podáváme s hovězím vařeným masem anebo s vejcem.

Komentáře k receptu Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným

  • petra petra(neregistrovaná)

    Proc se mi ta omacka srazila????

    Odpovědět

  • atomsl9 atomsl9

    Vynikající!!! Dávám bodík. Díky za recept!!! :-K

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa (autorka receptu)

    Děkuji Strowberry,taky mňam...bude dnes opět:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Strowberry Strowberry

    ňamina :yes::-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tohle miluju..na rozdíl od manžela, který fazolky nejí vůbec:-//
    netuší, oč přichází, je to lahoda;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Tuto klasiku miluji.A ani k ní nemusim maso,stačí vejce.Dělávám z čerstvých a v zimě z mražených.Je fakt,že toto je fofrovka.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa (autorka receptu)

    Děkuji všem za hezké komentáře...já jsem jako holka fazolky nemohla ani vidět a dnes se za nima můžeme utlouct....vařím je tak jednou až dvakrát měsíčně....ještě jednou díky .....je to můj první uveřejněný recept s fotkou.

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Ivusa:-Kpříjemná skoro klasika:yes:+

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Ta omáčka je krásně promaštěná máslem, je to na ní vidět. Krásně se leskne. Posílám bod.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Jana Pá Jana Pá

    :yes::-p ukládám i když ty fazolky asi budu muset nějako u nás "namixovat";-):-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: fazolky na smetaně s hovězím masem fazolky na smetaně s hovězím fazolky na smetane hovězí maso s fazolovými lusky fazolky na kyselo s hovezim masem omáčka ze zelených mražených fazolek nejlepší fazolky na smetaně hovězí maso s fazolkami na kyselo zelené fazolky s hovězím masem sterilované fazolky na smetaně hovězí s fazolkami na smetane fazolové lusky s hovězím masem fazolky na smetaně s masem fazolové lusky na smetaně s hovězím masem fazolové lusky s masem fazolová omáčka s hovězím masem fazolové lusky na smetaně s masem hovězí s fazolovými lusky fazolky s hovězím fazolky s hovězim masem