Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní čas je ideální dobou pro experimentování s jídelníčkem, který právě v této době můžete skvěle obohatit o čerstvé ovoce a zeleninu. Podle odborníků na výživu trvá přibližně 2 měsíce, než se ze změny životního stylu stane zvyk, a právě léto je pro započetí cesty ke zdravějšímu životu tím nejvhodnějším obdobím. Proto neprošvihněte tento ideální čas a začněte pracovat na zdravém životním stylu již dnes.

Letní čas je ideální dobou pro experimentování s jídelníčkem, který právě v této době můžete skvěle obohatit o čerstvé ovoce a zeleninu. Podle odborníků na výživu trvá přibližně 2 měsíce, než se ze změny životního stylu stane zvyk, a právě léto je pro započetí cesty ke zdravějšímu životu tím nejvhodnějším obdobím. Proto neprošvihněte tento ideální čas a začněte pracovat na zdravém životním stylu již dnes.

Ideálním doplňkem jídelníčku jsou v teplých dnech zeleninové a ovocné šťávy, které se mohou stát jak osvěžující svačinkou, tak i občasnou náhradou hlavního jídla. Dnes jsme si pro vás připravili zelené osvěžení z jablek a špenátu, které vaše tělo nakopne jako pořádný životabudič. Zelený koktejl a jeho svěží chuť jistě ocení i ti, kteří salátům a zeleninovým jídlům příliš neholdují.

Ingredience:

  • 1 limetka
  • Kokosové mléko
  • 1 velké zelené jablko
  • Baby špenát
  • Bílý jogurt
  • Kostky ledu
  • Snítky máty

Koktejl můžete rozdělit na zelenou a bílou vrstvu, které spolu vytvoří dokonalou kombinaci jak po stránce chuti, tak po stránce vzhledu. Pro zelenou vrstvu v mixéru namixujte 2 velké hrsti listů baby špenátu, ½ šálku kokosového mléka, 4 kostky ledu, ½ nakrájeného jablka a šťávu jedné z limetky. Směs nalijte do vysoké sklenice.

Opláchněte mixér a pusťte se do bílé vrstvy: rozmixujte ¼ šálku kokosového mléka, ½ šálku jogurtu (výborně chutná i jogurt s vanilkovou příchutí), ½ nakrájeného jablka a 2-5 čerstvých lístků máty. Směs přilijte do sklenice k zelené šťávě a ozdobte plátkem jablka.

Tip: Pokud máte rádi sladké koktejly, oslaďte každou směs před mixováním pilulkou nebo několika kapkami přírodního sladidla stévie. Pro výraznější listovou chuť můžete špenát nahradit salátem nebo kapustou.

Komentáře

spagetka spagetka

25. 7. 2013 12:16

Hmmm, tak ten recept se mi líbí :-p:yes::yes:

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více