Krevety - garnely v tempuře
Recept ještě nebyl hodnocenOčistíme krevety, ulomíme hlavu, odstraníme nohy a oloupeme až k ocásku. Jde to lehce, ocásek se ponechává na držení při konzumaci. Pak nařízneme opatrně hřbet a vyndáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 347 kJ / 83 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,90 g |
| – nasycené | 0,18 g |
| – nenasycené | 0,50 g |
| –– mononenasycené | 0,35 g |
| –– polynenasycené | 0,15 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 200 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 0,70 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Očistíme krevety, ulomíme hlavu, odstraníme nohy a oloupeme až k ocásku. Jde to lehce, ocásek se ponechává na držení při konzumaci. Pak nařízneme opatrně hřbet a vyndáme…
Krevety (garnely) si kuchyňsky připravíme. Ocásky ponecháme, budou se nám lépe konzumovat. Nejprve si připravíme rybí vývar. Hlavičky a krunýře dáme do hrnce se…
Troubu předehřejeme na 200 °C. V misce smícháme lžíci olivového oleje, nastrouhanou kůru z poloviny citronu, na špičku nože mletého chilli. Oloupanou mrkev nakrájíme na…
Krevety nepatří mezi obvyklé suroviny na našich grilech, což je škoda, protože jsou opravdu delikátní a jejich příprava je snadná a rychlá. Jejich jemnou chuť doplníme…