Grilované garnely

mijula Kuchařka: mijula

Doba přípravy: 10 minut 1 porce Mořské plody 12 názorů

Suroviny

2 garnely
1 lžíce olivového oleje
bylinky
stroužek česneku
špetku parmazánu
sůl
pepř
(jaké bylinky přidat)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Garelky bychom měli pořádně umýt. Dáme je vařit asi na 1 minutu do vroucí vody, vodu nesolíme.

  2. Vyjmeme z hrnce, odděláme hlavičku, oloupeme a odděláme střívko.

  3. Nachystáme si marinádu. Olivový olej utřeme s česnekem a bylinkami ( kdo má jaké rád), špetku strouhaného parmazánu, sůl, pepř, špetku strouhaného parmazánu, sůl, pepř.

  4. Garnelky naložíme na 1 hodinu.

  5. Po naložení ugrilujeme z každé strany na grilu nebo pánvičce cca 3 minutky ( záleží na velikosti).

Poznámka

Kupuji v Globusu, 545 kč za kg.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Grilované garnely

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Petrsen: Dávam rozklikávací link : http://www.diffen.com/difference/Prawn_vs_Shrimp ;-)

    Odpovědět

  • Petrsen Petrsen(neregistrovaný)

    Petrsen:
    Tak ono to kliknout nejde. Musíte vybarvit odkaz přejetím pravým tlačítkem myší a pak levým tlačítkem vybrat "otevřít odkaz".

    Odpovědět

  • Petrsen Petrsen(neregistrovaný)

    Ještě k rozdílu mezi krevetami a garnelami, anglicky shrimps x prawns. Kliknět si a uvidíte fotky http://www.diffen.com/difference/Prawn_vs_Shrimp

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Garnela opravdu existuje, je to poddruh krevety. Balticka se pri vareni zabarvi do cernena, severomorska zustane jen lehce ruzovobila.

    Odpovědět

  • mijula mijula(autorka receptu)

    :) nejsem tedy odborník, ale i v globusu se píše garnela, možná bych řekla, že je to o velikosti, opravdu nevím. Nechávám to vždycky chvilinku povařit skrz bakterie.Důležité je je pořádně umýt. Co se týče parmazánu, je to velmi zajímavá chuť, pro mě velmi dobrá :)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Vaše jméno: :Tak to já samozřejmě vím;-), jen mě zajímá to spaření, nikdy jsem čerstvé nespařovala a jdou loupat dobře. Proto se na to autora receptu ptám, jaký to má důvod;-)

    Odpovědět

  • Vaše jméno: Vaše jméno: (neregistrovaný)

    1974andrea: ako vidím v tomto recepte sú použité surové krevety, 90% kreviet sa dodáva na trh už predvarených, sponáš to podľa farby akú majú krevety ako ich vidno na obrázku v hrnci s vodou.
    Možno ich obvarila kôli možným parazitom.
    Tiež neviem prečo to voláte garnely, to je po ostravsku? podľa mňa je to kreveta
    http://www.labuznik.cz/diskuse/jaky-je-rozdil-2185...

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jistě dobré, taky je mám ráda.:yes: Asi bych vynechala ten parmazán. Jen se chci zeptat, z jakého důvodu se mají nejdřív minutu povařit? Nikdy jsem to neviděla.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • rebeka rebeka

    magdalenka: OK, s tebou se ráda rozdělím;-):-):-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    rebeka:jednu ty, jednu ja?:-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    dala bych si:-p;-):yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: příprava garnel garnely priprava vařené garnely garnely vařené příprava garnely smažené garnely příprava garnelů garmely garnely na česneku příprava vařených garnel varene garnely recept garnely-recepty jak udělat garnely grilovane gernely garnela priprava připrava garnela varena garnela varena grilované carnely recepty-garnely garnella recepty

Zapomněl/a jsem heslo