

Křehký jablečný řez
Suroviny
- TĚSTO:
- 60dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vejce
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 3 lžíce cukru
- 8 lžic mléka
- 1 Hera
- JABLEČNÁ SMĚS:
- 40 dkg strouhaných jablek
- 1 sáček pudink karamelový
- 2 lžíce cukru
- špetku skořice
- hrst rozinek
- hrst ořechů (vše promíchat)
Postup přípravy receptu
Vše dám do mísy a rukama zpracuji těsto, které rozdělím na dvě poloviny. Obě poloviny vyválím na šířku plechu. Na plech dám pečící papír.
Položím jeden plát rozváleného těsta, na který rozetřu jablečnou směs.
Na jablečnou směs položím druhý rozválený plát a okraje přimáčknu k sobě, aby směs nevytekla.
Celou buchtu propíchám špejlí, aby se neutvořily boule a peču ve vyhřáté troubě, až má buchta zlatavou barvu.
Na vychladlý řez dám čokoládovou polevu, ale dle chuti můžete použít i polevu rumovou, bílkovou, citrónovou, nebo jinou.
Poznámka od kuchařky
Druhá varianta je, že na jablečnou náplň naskládáme piškoty a zalijeme vařeným kakaovým pudingem a na to dáme druhý plát těsta.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Křehký jablečný řez
-
Srozumitelně napsané a moc dobře to vypadá. Určitě vyzkouším
-
monivon:myslím,že už bylo zbytečné komentovat,jak byl recept napsaný,vše je už jinak
-
Recept vypadá zajímavě, určitě vyzkouším. A jak je napsaný recept? Normálně, nechápu co tady všichni máte? Je snad jedno, jestli je psaný malým nebo velkým písmem. Hlavně, že je napsáno co má. Některé asi nemají co dělat, tak se zabívají kr.....
-
Super recept, vyzkouším
-
Máš to velmi pěkně a srozumitelně napsané a nenech se otrávit. Recept je moc pěkný a stopro. dobrý.
-
tak je tu nedávej, tě nikdo nenutí
-
Potom co tu čtu bych měla strach tu dávat recepty
-
Ino, reakce na Hanin recept je ze včerejšího večera, v té době měla Hana všechny recepty psané plně CapsLockem, nepřehledně za sebou...ty už vidíš verzi, kterou opravila (tak jako všechny své recepty)...takže brečíš dobře, ale na špatném hrobě....nekritizuj prosím něco, o čem nevíš zhola nic....
i já považuji debatu s tebou za ukončenou... -
Isahu, je jasné, že nechceš pochopit co jsem chtěla říct. To opravdu nemá cenu. Co je na tom nepřehledné, když napíše slovo těsto CAPS LOCK a pak malým písmem napíše suroviny, které do něho patří. Tady bude chyba v tom, že se odlišila. Domluvila jsem a už to nebudu dále řešit.
-
Ina (neregistrovaný/á) - zřejmě sis nevšimla, že Hanu nikdo nekáral za její recepty, které sem ze svých stránek začala vkládat ve velkém rozsahu
, ani je nestíhám prohlížet
, jen jsme ji požádali, aby dodržela standard těchto stránek - a tady prostě píšeme malými písmeny...psát CAPS LOCKEM je opravdu pro čtení nepřehledné....
-
Já nechápu co Vám vadí na velkém písmu. Autorka receptu se snažila, aby byl přehledný a podařilo se jí to. Ovšem, když bude vše stejným písmem určitě to bude přehlednější. Je nová tak do ní. Toto se děje pouze tady. Naučte se konečně nově příchozího potěšit a né ho na přivítanou hned nesmyslně kárat. Prosím a děkuji.
-
ten dělávám, je naprosto úžasný
-
Hm, to vypadá moc dobře a i chutně
+7
-
Vypadá to moc dobře
+6
-
jj polepším se
....třeba si mě tady pak necháte