Bezlepkový dort
Recept ještě nebyl hodnocenZ 5 bílků a trochy cukru vyšleháme pevný sníh. Z 5 žloutků a cukru vyšleháme hustý krém, přidáme teplou vodu a šleháme ještě asi 1 minutu. Ke žloutkům opatrně střídavě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 518 kJ / 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 1,20 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 0,90 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Z 5 bílků a trochy cukru vyšleháme pevný sníh. Z 5 žloutků a cukru vyšleháme hustý krém, přidáme teplou vodu a šleháme ještě asi 1 minutu. Ke žloutkům opatrně střídavě…
Českou klasiku, kynuté koláče, si můžete s tímto receptem vychutnat i pokud dodržujete bezlepkovou dietu. Naplňte je vaší oblíbenou náplní, posypte křupavou drobenkou,…
Aby se chléb při pečení nepropadl, je důležité dodržet následující postup. Do pečící nádoby nejprve nalijeme vodu a přidáme olej. Poté přisypeme veškeré sypké suroviny,…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do velké mísy dáme cukr a spolu se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny. Zašleháme do ní olej a mléko. Přidáme Jizerku, kypřící prášek a…
Těsto pořádně umícháme a necháme hodinu kynout na teplém místě. Poté ho rozdělíme na cca 17 dílů, ze kterých vytvoříme rohlíky. Necháme dalších 10 - 15 minut odpočinout…
Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto - dobře se s ním pracuje. 2/3 těsta vyválíme na malý plech, potřeme silnější vrstvou povidel a ze zbylé 1/3 nakrájíme…
Linecké cukroví je velmi oblíbeným druhem cukroví během svátků. A když nahradíme klasickou mouku, moukou bezlepkovou, můžeme voňavým a křehkým lineckým potěšit i…
Cukr, žloutky a Heru vyšleháme, přidáme ostatní suroviny a nakonec lehce vmícháme sníh ze 4 bílků. Nalejeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme v…
Z přísad vypracujeme těsto a necháme v teple asi hodinu kynout.Potom lžící namočenou v mouce vykrajujeme kousky. Vyšlo mi na 8 kusů, z kterých vytvarujeme housky. Aby…
Ze surovin vypracujeme tužší těsto(možno zředit mlékem) a dáme na 1/2 hodiny do lednice. Oddělíme si 1/3 těsta, zbylé 2/3 natlačíme na plech asi 24x36 cm. Na těsto…
Z uvedených surovin uděláme vláčné těsto, hned rozválíme na plát a nakrájíme na čtverce. Plníme jablkovou náplní (6 ks jablek nastrouhat nahrubo, osladit, skořici),…
Všechny suroviny smícháme v kompaktní těsto a necháme jej v chladu odpočinout. Těsto má tendenci se trošku drobit což je v pořádku, natlačíme jej do formiček na košíčky…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme dotuha. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, za stálého šlehání přiléváme olej,smetanu a…
Nadýchaný velikonoční mazanec krásně provoní váš dům a naladí vás na přicházející svátky jara. Můžeme jej připravit i v bezlepkové variantě a navíc bez kynutí. Chuťově…
Vejce vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, přidáme mouku, olej a pr.do peč. Pečeme na plechu asi 25x30cm do růžova. Jablka rozdusíme s cukrem, přidáme pudink ve vodě…
Jabka nahrubo nastrouháme, přilijeme rozehřátý schladlý tuk a rozšlehaná vejce, promícháme, přidáme cukry a mouku s prášky do pečiva. Přendáme na vymazaný a vysypaný…
Vařené brambory nastrouháme najemno, přidáme krupice, mouku, přisolíme a smícháme na kompaktní hmotu. Desku, vál si posypeme trochou mouky a vyválíme válečky, nožem…
Do vlažného mléka oddělíme 1 lžíci cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Přidáme do mouky, pak vejce, olej, kypř. prášek a ostatní ingredience. …
Vodu, olej a špetku soli přivedeme k varu, teplotu snížíme, vsypeme mouku a dobře metličkou rozšleháme a na mírném ohni mícháme , dokud se těsto nezačne odlepovat od…
I bez lepku si můžete pochutnat na skvělé buchtě. Stačí použít vhodnou mouku jako v tomto receptu. Z jogurtového těsta, zajímavé kombinace rebarbory a borůvek a spousty…
Ve vlažné vodě rozmícháme výše uvedené suroviny, necháme chvíli odpočinout - a potom připravujeme jako klasické palačinky. Plníme nejlépe domácí marmeládou.
Suroviny na těsto spojíme prošleháním, nalijeme na vysypaný pekáček 36x24 cm, upečeme na 175 stupňů. Na ještě teplé natřeme višňovou, jahodovou či rybízovou marmeládu …
Vše smícháme, vylijeme na vymazaný a kokosem vysypaný malý plech, po upečení (asi 25 minut)potřeme ještě teplé marmeládou (rybíz, maliny)a sypeme do diagonály kokosem. …
V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupně přidáváme mléko, olej.Nakonec přidáme mouku smíchanou s rozemletým mákem. Jemnou směs nalijeme na plech vyložený…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Cukrář Josef Maršálek radí, jak na domácí pařížskou šlehačku: Díky jedné ingredienci skvěle drží tvar a chutná božsky
Pečení na neděli: Vyzkoušejte fantastické chodské koláče s rumem a smetanou!
Záhada slavné limonády: Proč se zázvorové pivo jmenuje pivo, když to vlastně není pivo?