

Bezlepkové frgále
Suroviny
- * polovina kynutého těsta (odkaz na recept níže)
- Náplň:
- 2 tvarohy v kostce
- 2 vejce
- 10 g vanilkového pudinku (prášek)
- 50 g třtinového cukru
- rumové aroma
- 250 g povidel (hrušková, jablečná, švestková)
- Drobenka:
- 30 g třtinového cukru
- 30 g másla
- 60 g Jizerky (zelená, nová receptura)
Postup přípravy receptu
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly a každý roztlapkáme na kruh o průměru 30 cm. Kraje lehce ohneme, čímž vznikne zábrana proti vytékání náplně. Potřeme rozšlehaným vejcem.
V míse smícháme tvaroh, vejce, pudink, cukr a aroma, náplň poté rozetřeme po celé ploše koláče. Povidla můžeme na koláč jen tak rozprostřít lžící, já udělala kruhy.
Posypeme drobenkou a necháme ještě chvíli kynout. Vyhřejeme troubu na 180°C a pečeme zhruba 25 minut.
Poznámka od kuchařky
Odkaz na kynuté těsto:
https://www.toprecepty.cz/recept/58115-zakladni-ky...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bezlepkové frgále
-
Jana Dorazinová-Remková: Jani odkaz na recept je sem na toprecepty
ten odkaz na fb a instagram je vseobecny na muj profil, kde krome receptu mam i ukazkove dny, co jim, jak si kombinuji jidla apod.
-
Recept se mi moc líbí, ale trochu mi vadí ty odkazy. Jeden z nich je na FB a nejsem si jistá, jestli člověk, který na FB není to uvidí. Taky na instagramu každý není.