Maglajz (nepečený piškótový dort)
Recept ještě nebyl hodnocenpuding uvaríme podľa návodu (lepšie je urobiť ho tuhší), piškóty namáčame v káve a pokladáme do misky, vrch piškót potrieme lekvárom, dáme ďalšiu vrstvu piškót a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
puding uvaríme podľa návodu (lepšie je urobiť ho tuhší), piškóty namáčame v káve a pokladáme do misky, vrch piškót potrieme lekvárom, dáme ďalšiu vrstvu piškót a…
Ušleháme ne úplně tuhou šlehačku. Jednu lžičku rozpustné kávy zalijeme 10cl horké vody. Ze žloutku s medem vyšleháme ve vodní lázni hustý krém. Přimícháme kávu. Nalijeme…
Nejprve si uvaříme velice silnou rozpustnou kávu, do které přimícháme pár kapek mandlového aroma. Připravíme si krém - smetany vyšleháme se ztužovači, přidáme oba cukry…
Do mísy dáme pom.máslo,smetanu a cukr. Elektrickým šlehačem vše ušleháme. Na vhodnou desku položíme první oplatek namočený v rozpustné kávě(s rumem). Potřeme krémem a na…
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Pokud máte silný robot, ušetří vám práci. Zpracovává se dost dlouho, než je akorát. Já musím ručně, tak si někdy ke konci…
Bílky s cukrem ušleháme na pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky a vanilkový cukr. Znovu vyšleháme. Zlehka přidáváme mouku, smíchanou s mákem a kávou,…
Nejprve oddělíme všechny suché a mokré ingredience na těsto a poté je dohromady zamícháme. V misce smícháme mouku s cukrem a přidáme studené máslo tak, aby převažovalo…
Žloutky utřeme s cukrem, vlažnou vodou, přidáme pol. mouku, lžičku rozpustné kávy a vyšlehaný sníh. Můžeme přidat na špetku nože prášek do pečiva. Dortovou formu…
Kdo rád experimentuje, zajisté si nenechá ujít příležitost a vyzkouší tento neobvyklý recept. Použití červené čočky společně s ovesnými vločkami ve sladké kuchyni je…
Pudink připravíme klasickým způsobem, jen nedáváme cukr a přidáme jeden cukr vanilkový. Za stálého míchání (nesmí se utvořit škraloup) necháme trochu zchladit, ale ještě…
Ušleháme máslo s cukrem, přidáme vejce a opět šleháme a ještě dáme kávu, džem, nakonec mouku se sodou a mléko, promícháme. Těsto dáme na plech s pečícím papírem a dáme…
Uvaříme kávu, přidáme likér, rum a cukr a necháme mírně zchladnout. Mísu vyložíme potravinářskou folií a do ní skládáme oblou stranou dolů piškoty namočené v kávě tak,…
Domácí smetanový likér s kávou a kakaem vám možná připomene některý z komerčních produktů, ale tento domácí je mnohem lahodnější a hlavně bez barviv a konzervantů. Sice…
Kávový likér ovoněný vanilkou, rumem a whisky můžete nabídnout ke kávě a něčemu sladkému na zub. Určitě si jej na Vánoce připravte, udělá radost vám i vašim blízkým.…
Vejce vyšleháme spolu s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté zašleháme olej, a střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko.Plech o velikosti 24x35 vymažeme…
Z perníkového těsta zpravidla vykrajujeme drobné tvary, které nám připomínají, že je za okny zima a přichází vánoční čas. Stejně tak však můžeme z těsta postavit…
Lahodné ořechové cukroví se žloutkovou polevou zazáří na každém slavnostním stole. Vůně másla, ořechů a křehká struktura, to vše je předurčuje k ovacím u vašich hostů.…
Perníčky pečeme tradičně v zimě, na vánoční svátky. Avšak nejen děti je vyžadují i mimo advent. Třeba zrovna na Velikonoce můžete společně upéct várku voňavých a…