Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávová zmrzlina 2

Horké letní dny dají zabrat více než jiné. Lépe se vám budou snášet s touto kávovou zmrzlinou, která osvěží a zároveň dodá energii. Stačí vám jen pár surovin a chvilka času na přípravu.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

6. 5. 2015 08:34

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 232 kJ / 1 490 kcal
Bílkoviny18,48 g
Tuky102,06 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 345 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy108,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Mírně upraveno podle originálního receptu Nigelly Lawson. V původním receptu bylo 175 g kondenzovaného mléka.

Použil jsem Nescafé espresso, které je narozdíl od Nescafé classic jemnější.

Likér zajistí, že se ve zmrzlině nevytvoří ledové krystalky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Capri12

10. 4. 2021 13:43

Nějak se to zde rozpovidalo o citronovém sorbetu, i když recept je na kávovou zmrzku. Jen chci říci, platí obecně - pokud přidáte alkohol, hůře zmrzka nebo sorbet tuhne. A že je hořká? Musíte důkladně odstranit bílou část pod kůrou citronu.
Já mám jiný problém. Opravdu musí být vždy ve zmrzce šlehačka? Mám domácí mléko, dobrý jogurt..... myslíte, že to nestačí? Máme nový, obyčejný zmrzlinovač Guzzanti, a strašně špatně zmrzlina tuhne, i se šlehačkou, spíše netuhne.. Vůbec nechápu, kde mám chybu, dodržuji přesně pokyny výrobce

ZaSolanem ZaSolanem

21. 7. 2020 17:56

Není to vubec špatné, příště si trosku prisladim a uberu trosku kafe, ale jinak perfektní, děkuji za recept.

ZaSolanem ZaSolanem

20. 7. 2020 18:03

Vyšlehat do tuha se nepovedlo, ale jinak.. ten zaklad je velmi chutny.

Miquel Miquel

6. 5. 2015 17:47

Díky všem za komentáře :-K
Veronika.Hrozna: recept na citronovou zmrzlinu nemám, dělal jsem jen citronový sorbet ;-)
yanull: ne zmrzlinu není nutné promíchávat, a opravdu se tam nevytvoří ledové krystalky. Já být tebou tak napoprvé zkusím udělat z jedné dávky, aby jsi nebyla zklamaná (uff kolikrát jsem to už zažil), a když ti bude chutnat tak si ji příště doladíš (méně nebo více sladká, méně kávy..) ;-)

yanull yanull

6. 5. 2015 17:11

Veronika.Hrozna: Já bych to zkusila, proč ne, třeba to bude dobré;-). Já se chystám v létě na tento recept :-p: musím si koupit v Lidlu bio-citrony.
http://www.apetitonline.cz/recepty/855-citronovy-s...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 5. 2015 13:04

yanull: Tam zase není to hořké -citronová kůrka ! Možná by šla domácí kandovaná citronová kůrka přidat najemno nakrájena? Mám,takže není problém.Co myslíš?:-p

yanull yanull

6. 5. 2015 12:56

Veronika.Hrozna: Veru a co zkusit citronový sorbet? Ten by měl být citronový dost ;-):-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 5. 2015 12:54

Už jsem připravovala zmrzku z Lemon Curdu a bylo to málo citronové.
Připravovala jsem Lemon Curd doma a furt jsem v tom cítila ty vajíčka/žloutky/! Nebylo by tam něco s čerstvým citronem ?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 5. 2015 12:49

yanull: I ty ,mlsoune,já už přepočítávala taky . Jedna dávka je málo,vééélmi málo.:-p:-8

yanull yanull

6. 5. 2015 12:23

Miguel: Jsem rozhodnuta tuto zmrzlinu připravit a rovnou z dvojité dávky;-). Ještě než se tak stane, přicházím s dotazem, jelikož "zmrzlinovač" nemaje, mám jí během mrazení občas promíchat nebo to, aby nekrystalizovala opravdu stačí zvládnout kávový likér? Děkuji za odpověď a je mi ctí udělit 7. bod :-p;-):-K:yes:

oriental.dancer

6. 5. 2015 11:33

Citronová zmrzlina podle Diany
Na 6 porcí potřebujete: 250 ml 33 % smetany ke šlehání, 200 g bílého jogurtu (nejlépe řeckého, s obsahem tuku 10 %), 6 lžic citronového krému (v obchodech k sehnání pod názvem Lemon curd), 2–3 lžíce limoncella (pokud budete zmrzlinu připravovat pro děti, vynecháte limoncello a přidejte lžíci moučkového cukru). Citronový krém smíchejte s jogurtem a limoncellem, smetanu vyšlehejte do tuha a zlehka vmíchejte do připraveného jogurtu. Kdyby vám směs přišla málo sladká, můžete přidat cukr. Připravenou směs dejte do nádoby a dejte do mrazáku. Je dobré v průběhu tuhnutí párkrát promíchat. Je moc dobrá, a to citronovou moc nemusím :)

Originál recept najdete zde: www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/souboje-receptu/39668-souboj-receptu-citronovy-cheesecake-a-zmrzlina-co-je-lepsi

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 5. 2015 10:28

Věř tomu Miqueli ,že tohle spáchám velmi brzy. Mám už plné zuby těch chemických zmrzlin. A v mnoha případech,čím dražší ,tím horší.
Jestli máš recept i na citronovou zmrzku,kterou miluji a je opravdu hódně citronová, sladká, jemně kyselá a jemně hořká ,tak sem s ním. Bude vřele přivítán.:-p Jdu nakoupit suroviny.Nebo mám počkat i na citronovou?:-)

zizala zizala (moderátorka)

6. 5. 2015 09:15

Ó, v Tvém podání je to prvotřídní vizuální zážitek:-*:yes:, o chuti nepochybuju, poctivá zmrzlina :-p

cathleen cathleen (moderátorka)

6. 5. 2015 08:56

Jako obvykle - nádhera!:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domácí kávová zmrzlina kávová zmrzlina kávová zmrzlina recept domácí citronová zmrzlina citronová zmrzlina recept recept na kávovou zmrzlinu kávová zmrzlina zmrzlinovač domácí citronová zmrzlina recept citronová zmrzlina nescafe zmrzlina ořechové řezy kavove rezy řezy zmrzlina kavova recept na citronovou zmrzlinu zmrzlina od nigelly lawson kávová zmrzlina.cz zmrzlina od nigelly kávová zmrzlina ze zmrzlinovače recept zmrzlina zmrzlinovač

Suroviny: smetana ke šlehání, mléko kondenzované, káva rozpustná, likér

TopRecepty.cz

Kávová zmrzlina 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lmKr