Kávová zmrzlina 2

Suroviny

300 ml smetany na šlehání
150 g kondenzovaného mléka (v původním receptu 175 g)
2 lžíce rozpustné kávy (Nescafé espresso)
2 lžíce kávového likéru

Postup přípravy receptu

  1. Vše společně vyšleháme dotuha a dáme alespoň na 6 hodin do mrazáku.

Poznámka od kuchařky

Mírně upraveno podle originálního receptu Nigelly Lawson.

Použil jsem Nescafé espresso, které je narozdíl od Nescafé classic jemnější.

Likér zajistí, že se ve zmrzlině nevytvoří ledové krystalky.

Komentáře k receptu Kávová zmrzlina 2

  • Capri12 Capri12

    Nějak se to zde rozpovidalo o citronovém sorbetu, i když recept je na kávovou zmrzku. Jen chci říci, platí obecně - pokud přidáte alkohol, hůře zmrzka nebo sorbet tuhne. A že je hořká? Musíte důkladně odstranit bílou část pod kůrou citronu.
    Já mám jiný problém. Opravdu musí být vždy ve zmrzce šlehačka? Mám domácí mléko, dobrý jogurt..... myslíte, že to nestačí? Máme nový, obyčejný zmrzlinovač Guzzanti, a strašně špatně zmrzlina tuhne, i se šlehačkou, spíše netuhne.. Vůbec nechápu, kde mám chybu, dodržuji přesně pokyny výrobce

    Odpovědět

  • ZaSolanem ZaSolanem

    Není to vubec špatné, příště si trosku prisladim a uberu trosku kafe, ale jinak perfektní, děkuji za recept.

    Odpovědět

  • ZaSolanem ZaSolanem

    Vyšlehat do tuha se nepovedlo, ale jinak.. ten zaklad je velmi chutny.

    Odpovědět

  • Miquel Miquel (autor receptu)

    Díky všem za komentáře :-K
    Veronika.Hrozna: recept na citronovou zmrzlinu nemám, dělal jsem jen citronový sorbet ;-)
    yanull: ne zmrzlinu není nutné promíchávat, a opravdu se tam nevytvoří ledové krystalky. Já být tebou tak napoprvé zkusím udělat z jedné dávky, aby jsi nebyla zklamaná (uff kolikrát jsem to už zažil), a když ti bude chutnat tak si ji příště doladíš (méně nebo více sladká, méně kávy..) ;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull (moderátorka)

    Veronika.Hrozna: Já bych to zkusila, proč ne, třeba to bude dobré;-). Já se chystám v létě na tento recept :-p: musím si koupit v Lidlu bio-citrony.
    http://www.apetitonline.cz/recepty/855-citronovy-s...

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    yanull: Tam zase není to hořké -citronová kůrka ! Možná by šla domácí kandovaná citronová kůrka přidat najemno nakrájena? Mám,takže není problém.Co myslíš?:-p

    Odpovědět

  • yanull yanull (moderátorka)

    Veronika.Hrozna: Veru a co zkusit citronový sorbet? Ten by měl být citronový dost ;-):-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Už jsem připravovala zmrzku z Lemon Curdu a bylo to málo citronové.
    Připravovala jsem Lemon Curd doma a furt jsem v tom cítila ty vajíčka/žloutky/! Nebylo by tam něco s čerstvým citronem ?

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    yanull: I ty ,mlsoune,já už přepočítávala taky . Jedna dávka je málo,vééélmi málo.:-p:-8

    Odpovědět

  • yanull yanull (moderátorka)

    Miguel: Jsem rozhodnuta tuto zmrzlinu připravit a rovnou z dvojité dávky;-). Ještě než se tak stane, přicházím s dotazem, jelikož "zmrzlinovač" nemaje, mám jí během mrazení občas promíchat nebo to, aby nekrystalizovala opravdu stačí zvládnout kávový likér? Děkuji za odpověď a je mi ctí udělit 7. bod :-p;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • oriental.dancer oriental.dancer

    Citronová zmrzlina podle Diany
    Na 6 porcí potřebujete: 250 ml 33 % smetany ke šlehání, 200 g bílého jogurtu (nejlépe řeckého, s obsahem tuku 10 %), 6 lžic citronového krému (v obchodech k sehnání pod názvem Lemon curd), 2–3 lžíce limoncella (pokud budete zmrzlinu připravovat pro děti, vynecháte limoncello a přidejte lžíci moučkového cukru). Citronový krém smíchejte s jogurtem a limoncellem, smetanu vyšlehejte do tuha a zlehka vmíchejte do připraveného jogurtu. Kdyby vám směs přišla málo sladká, můžete přidat cukr. Připravenou směs dejte do nádoby a dejte do mrazáku. Je dobré v průběhu tuhnutí párkrát promíchat. Je moc dobrá, a to citronovou moc nemusím :)

    Originál recept najdete zde: http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/souboje-receptu/39668-souboj-receptu-citronovy-cheesecake-a-zmrzlina-co-je-lepsi

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Věř tomu Miqueli ,že tohle spáchám velmi brzy. Mám už plné zuby těch chemických zmrzlin. A v mnoha případech,čím dražší ,tím horší.
    Jestli máš recept i na citronovou zmrzku,kterou miluji a je opravdu hódně citronová, sladká, jemně kyselá a jemně hořká ,tak sem s ním. Bude vřele přivítán.:-p Jdu nakoupit suroviny.Nebo mám počkat i na citronovou?:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Ó, v Tvém podání je to prvotřídní vizuální zážitek:-*:yes:, o chuti nepochybuju, poctivá zmrzlina :-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    Jako obvykle - nádhera!:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí kávová zmrzlina kávová zmrzlina kávová zmrzlina recept domácí citronová zmrzlina citronová zmrzlina recept recept na kávovou zmrzlinu kávová zmrzlina zmrzlinovač domácí citronová zmrzlina recept citronová zmrzlina nescafe zmrzlina ořechové řezy kavove rezy řezy zmrzlina kavova recept na citronovou zmrzlinu zmrzlina od nigelly lawson kávová zmrzlina.cz zmrzlina od nigelly kávová zmrzlina ze zmrzlinovače recept zmrzlina zmrzlinovač