Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“
Recept ještě nebyl hodnocenNa rozpáleném sádle v kastrole osmahnu na kostičky nakrájenou slaninu. Poté vsypu nadrobno nasekané cibule a česnek. Nechám zesklovatět a pak přidám na větší kostky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 434 kJ / 104 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 1,70 g |
| – nasycené | 0,44 g |
| – nenasycené | 1,13 g |
| –– mononenasycené | 0,59 g |
| –– polynenasycené | 0,54 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 44 mg |
| Sůl | 0,11 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Na rozpáleném sádle v kastrole osmahnu na kostičky nakrájenou slaninu. Poté vsypu nadrobno nasekané cibule a česnek. Nechám zesklovatět a pak přidám na větší kostky…
Zvěřinu nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme hodinu odležet. Do hrnce dáme vrstvu kostek masa, na ni položíme vrstvu koleček cibule. Opakujeme do…
Příprava tohoto jídla je sice trochu náročnější, výsledek ale stojí za to. Měkké a šťavnaté plátky masa z divočáka, výrazná omáčka ochucená lesními houbami a nekynuté…