Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař: Josef Lerch

Doba přípravy: 2 hod 6 porcí Jiné maso 5 názorů

Suroviny

1 kg kýta z divočáka
10 dkg uzená slanina nebo špek
1 ks bílá cibule
1 ks červená cibule
3 stroužky česneku
2 ks mrkve
1 ks petržele
1/4 celeru
1/2 l kvalitní červené víno
1/2 l zvěřinový (příp. jiný masový ) vývar
2 listy bobkový list
4 kuliček jalovce
8 kuliček nového koření
12 kuliček celého pepře
1/2 lžičky tymiánu
200 ml kysané smetany
1 lžíce rajčatového pyré
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce jemné hořčice
Sádlo
citronová šťáva z 1/2 citrónu
Sůl
cukr
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném sádle v kastrole osmahnu na kostičky nakrájenou slaninu. Poté vsypu nadrobno nasekané cibule a česnek. Nechám zesklovatět a pak přidám na větší kostky nakrájené maso, které nechám prudce zatáhnout. Pak přidám k posolenému masu nakrájenou kořenovou zeleninu a hořčici, promíchám a nechám asi 5 min. spolupracovat.

  2. Po 5 min. vložím do směsi koření zabalené v plátýnku nebo v čajovém vajíčku a zaliji vínem. Když začne víno vařit přiliji vývar, přivedu vše znovu do mírného varu na cca 1,5 hod. Pak do omáčky vpravím smíchanou smetanu, rajčatové pyré a hladkou mouku. Za stálého míchání nechám provařit. Dochutím solí, cukrem a citrónem a podávám s karlovarským nebo s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“

Tématické fráze: divočák na víně divočák na červeném víně recepty divočák na víně divočak na smetaně kýta z divočáka na víně divocak recepty divočáka na vině recept divocak na vine divočák na víně recept recepty z divocaka recepty s divočaka na vine maso z divočáka na víně recepty z divočáka na víně kanec na vine recept divočák divočák recepty na víně kýta z divočák na víně divočáka na červeném víně divicak na víně kýta z divočáka na cervenem vine