
Retro kaťák
Recept ještě nebyl hodnocenKýtu nakrájíme na 1 cm plátky, které následně pokrájíme na stejně silné nudličky. Vložíme do misky, zakápneme olejem, osolíme, opepříme, promícháme. Necháme chvíli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 472 kJ / 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,20 g |
– nasycené | 0,77 g |
– nenasycené | 1,62 g |
–– mononenasycené | 1,36 g |
–– polynenasycené | 0,26 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kýtu nakrájíme na 1 cm plátky, které následně pokrájíme na stejně silné nudličky. Vložíme do misky, zakápneme olejem, osolíme, opepříme, promícháme. Necháme chvíli…
Maso nakrájíme na tenké plátky, poté naklepeme a nařežeme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno.V hlubší nádobce s víkem ušleháme vejce s worcesterem a solamylem.…
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Máte doma kousek vepřového masa a nevíte, co s ním? Osvědčená klasika našich babiček velí udělat ho jako plátky na kmíně. Málokdo toto jídlo zařadí mezi svá…
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a…
Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase a nakládaných okurkách.…
Bramboráky jsou perfektní ukázka toho, jak z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme už od dětství, hlavně když jsou čerstvě vyndané z pánve, horké a…
Klasické hospodské jídlo, které se netěší dobré pověsti. Patří k rychlovkám, které zvládnete připravit i večer po práci. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět…
Masové směsi alá Čína patří mezi velmi oblíbená jídla zejména kvůli své nenáročné přípravě. Nabízíme vám recept na rychlý oběd či večeři, na kterém si pochutná celá…
Vepřové maso patří v české kuchyni mezi nejoblíbenější. Upravit se dá na mnoho způsobů, ale nikdy bychom chuť masa neměli přehlušit kořením a dalšími přísadami. Proto…
Živáňská pečeně má původ ve slovenské kuchyni a má spoustu variant. Klasická příprava kombinuje vepřové, jehněčí a hovězí maso, které se pomalu rožní na jehle. Ne každý…
Vepřovou kýtu, nakrájíme na přes vlákna na silnější plátky. Nakrájené maso osolíme a opepříme. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do rozpáleného hrnce,…
Oběd upečený v troubě, téměř bez práce i špinavého nádobí, patří mezi favority. Mezi nejoblíbenější patří směs masa a brambor, doplněné například zeleninou. Vyzkoušejte…
Ve 200 ml vody rozpustíme potřebné množství soli (na 9 kg masa asi 2 polévkové lžíce soli). Připraveným roztokem napícháme pomocí injekční stříkačky a jehly celou kýtu…
Na chilli oleji si orestujeme cibuli a na ní přidáme na nudličky nakrájenou kýtu (může být i plec). Opečeme ze všech stran, osolíme, malinko podlijeme a dusíme skoro do…
Nevíte jak připravit skvělé ražniči z vepřového masa? S naším receptem to zvládne každý. Maso, cibule, paprika, klobáska a slanina na jedné špejli, pěkně vedle sebe.…
Záhorácký závitek pochází ze Slovenska, ale potřebné suroviny jsou velmi populární i u nás. Vepřové maso, slanina a zelí - to je kombinace, která nikdy nezklame. Na…
Kosti, vepřové a hovězí maso vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme na osminy nakrájenou cibuli s omytou slupkou, bobkový list, nové koření, osolíme a přivedeme k…
Chutná a jednoduchá úprava masa z vepřové kýty s provensálským kořením a rajčaty. Provensálská kýta bude vaší rodině určitě chutnat, jako příloha se hodí rýže, brambory…
Vepřovou kýtu nakrájíme na menší, asi 1,5 cm silné plátky, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.Do papiňáku dáme rozpustit sádlo a zprudka takto…
Připravte si klasickou omáčku české kuchyně, tentokrát však netradičně s vepřovým masem. Vepřová kýta na smetaně není tak noblesní jako svíčková, ale přesto ji bez…
Dušené vepřové maso je stále velmi oblíbené. Jeho příprava patří mezi jednodušší a především má nezaměnitelnou chuť. Obyčejná kýta na cibuli může působit všedně, ale…
Žádá si rodina řízky a vy přemýšlíte nad chutnou obměnou? Ukážeme vám, jak je udělat netradičně a trochu odlehčeně. Marinované řízky v jogurtu můžete udělat z vepřového…
Pikantní masová směs se zeleninou je dochucená wocesterem, kečupem a křenem. Milovníci ostrých jídel mohou přidat ještě nadrobno nakrájenou feferonku. Flamendra podáváme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 14. 8. 2022 09:47
Přidáno 13. 8. 2022 20:11
Přidáno 13. 8. 2022 17:17