Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou
Recept ještě nebyl hodnocenNa masle speníme na drobno pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme mrkvu nastrúhanú na slzičkovom strúhadle.Osmažíme, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, prevaríme cca 5…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 351 kJ / 84 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Na masle speníme na drobno pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme mrkvu nastrúhanú na slzičkovom strúhadle.Osmažíme, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, prevaríme cca 5…
Dny se pomalu prodlužují, jsou teplejší a příroda se začíná zelenat. S příchodem jara měníme hutná jídla za lehčí. Salát plný zeleniny a lučních bylinek je nadupaný…
Tento salát z pampeliškových listů a uvařených vajec, který můžete doplnit o opečenou křupavou slaninku, si dozajista oblíbíte. Výbornou chuť pokrmu dodá česneková…
Pampelišku namočíme na 30 minut do vody, aby se vyplavily hořčiny a vodu vylijeme, nakrájíme na menší kousky(estéti a citlivky natrhají), nakrájíme cibuli, rajčata,…
Dokřupava upečené cuketové placičky krásně voní po bylinkách. Nalezneme v nich medvědí česnek, kopřivy, ale také mátu, meduňku nebo pampelišky. Podávat je můžete samotné…