Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Recept ještě nebyl hodnocenHrnkové recepty jsou velmi oblíbené v našich kuchyních pro svoji jednoduchou přípravu. Perníky patří k těm, které máme na talířku nejraději. S očky povidel či marmeládou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 302 kJ / 311 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 0,60 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g | 
| Tuky | 0,30 g | 
| – nasycené | 0,10 g | 
| – nenasycené | 0,10 g | 
| –– mononenasycené | 0,00 g | 
| –– polynenasycené | 0,10 g | 
| ––– omega 3 | 0,00 g | 
| Vláknina | 3,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 4 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 75,00 g | 
| – cukry | 50,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
	
			
	
Hrnkové recepty jsou velmi oblíbené v našich kuchyních pro svoji jednoduchou přípravu. Perníky patří k těm, které máme na talířku nejraději. S očky povidel či marmeládou…
	
			
	
Králíka si naporcujeme, opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Porce bohatě osolíme, opepříme, potřeme zlehka sádlem a bohatě posypeme nasekaným rozmarýnem. Takto…
	
			
	
Všechny suroviny na perník smíchat ručně a ve vymazané a vysypané formě péct asi 40 minut.
	
			
	
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, vajíčka, mák, cukr, jedlou sodu, mouku, okapané, nadrobno nasekané švestky z poloviny kompotu.Propracujeme těsto…