Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Hrnkový perník se švestkovou marmeládou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

17. 10. 2014 15:44

Suroviny pro 24

24

Nutriční hodnoty

Energie27 112 kJ / 6 480 kcal
Bílkoviny119,31 g
Tuky167,25 g
Vláknina39,10 g
Cholesterol 541 mg
Sodík 492 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy1 104,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

dasa64

1. 12. 2015 16:15

Mooc dobrý,díky za receptík:-p:yes:

bubutop bubutop

9. 12. 2014 19:52

piskaa: ano, bez vajec jsem už vyzkoušela a je to stejné, nadýchaný a moc dobrý :-)

piskaa

9. 12. 2014 11:49

Fakt bez vajec, opravdu se perník i tak podaří??? Zkusím to tedy taky, aspon se nejaka kalorie ušetří :))));-) dělám uz tak dlouho, ze perník pak rozkrojim na pul a natru povidly( na ty nedáme doma dopustit):-8 a souhlasím, ze je rozdíl mezi svestkovou marmeladou a povidly:));-):-O:-))

bubutop bubutop

11. 11. 2014 19:28

Pajaja:Opravdu je rozdíl mezi povidly, marmeládou a džemem, nikoho nematu. Myslela jsem, že tohle ví každý :-)
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek.

Ovoce k výrobě povidel by mělo být zcela dozrálé, případně také už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů.

spagetka spagetka

11. 11. 2014 15:35

Pajaja: nemáš pravdu, marmeláda a povidla obecně jsou dvě různé pochoutky a džem třetí ;-);-) ;-);-);-)

Pajaja

11. 11. 2014 14:31

Švestková marmeláda. . . :-8 To budou asi povidla, že? Proč to matení kuchařek. :-)) Ale hezké ;-)

bubutop bubutop

18. 10. 2014 15:38

Jana:Tak to příště vyzkouším, díky za radu. Pár receptů bez vajec dělám a opravdu se to nepozná.:yes::-K

bubutop bubutop

17. 10. 2014 19:25

jarda Kadic: švestková je k perníku nejlepší a ty perníky u nás v COOPu prodávají pořád, jsou prima :-)

Jana

17. 10. 2014 18:59

:yes: dělám stejně jen naprosto bez vajec, nikdo nepřítomnost vajec nepozná. Nadýchaný jako peřinka.

jarda Kadic jarda Kadic

17. 10. 2014 16:15

Perník a marmeláda spolu moc dobře ladí:yes: kdysi se u nás prodávaly takové podlouhlé perniky,uprostřed byla povidla a celé to bylo máčené v čokoládě:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hrnkový perník hrnkovy perník na plech perník s marmeládou nadýchaný hrnkový perník pernik hrnkovy recepty ládi hrušky perník hrnkovy pernik s povidly perník na plech s marmeládou láda hruška perník pernik od ladi hrusky recepty perník s marmeládou pernik ladi hrusky perník podle ládi hrušky hrnkovy pernik recept perník z povidel recept hrnkový perník hrnkovy nadychany pernik perník s marmeládou recept hrníčkový perník s povidly pernik na plech hrnkový

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krystal, vejce, olej, mléko, kakao, prášek do pečiva, prášek do perníku, koření do perníku, marmeláda švestková

TopRecepty.cz

Hrnkový perník se švestkovou marmeládou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVl3