Hrnkový perník se švestkovou marmeládou

bubutop Kuchařka: bubutop

Doba přípravy: 10 minut + 35 minut pečení 24 porcí Moučníky , Perníky 10 názorů

Suroviny

3 hrnky polohrubé mouky (1/4 litrové)
2 hrnky krystalového cukru
2 celá vejce
1/2 hrnku oleje
1,5 hrnku mléka
3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
1 prášek do perníku
1 lžička perníkového koření
Náplň:
švestková marmeláda
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smíchat v míse a vylít na vysoký plech s pečícím papírem.

  2. Pomyslně rozdělte na jednotlivé řezy, jak budete krájet po upečení a doprostřed každého dejte lžičku švestkové marmelády.

  3. Dejte péct na 180 stupňů asi na 35-40 minut, podle vaší trouby.

  4. Po vychladnutí povrch ozdobte dle možností a chuti. Já sypala jen cukrem a pro ozdobu přes lístečky a dala na každý lískový oříšek. Perník je velmi chutný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 282 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrnkový perník se švestkovou marmeládou

  • dasa64 dasa64(neregistrovaný)

    Mooc dobrý,díky za receptík:-p:yes:

    Odpovědět

  • bubutop bubutop(autorka receptu)

    piskaa: ano, bez vajec jsem už vyzkoušela a je to stejné, nadýchaný a moc dobrý :-)

    Odpovědět

  • piskaa piskaa

    Fakt bez vajec, opravdu se perník i tak podaří??? Zkusím to tedy taky, aspon se nejaka kalorie ušetří :))));-) dělám uz tak dlouho, ze perník pak rozkrojim na pul a natru povidly( na ty nedáme doma dopustit):-8 a souhlasím, ze je rozdíl mezi svestkovou marmeladou a povidly:));-):-O:-))

    Odpovědět

  • bubutop bubutop(autorka receptu)

    Pajaja:Opravdu je rozdíl mezi povidly, marmeládou a džemem, nikoho nematu. Myslela jsem, že tohle ví každý :-)
    Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek.

    Ovoce k výrobě povidel by mělo být zcela dozrálé, případně také už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pajaja: nemáš pravdu, marmeláda a povidla obecně jsou dvě různé pochoutky a džem třetí ;-);-) ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Švestková marmeláda. . . :-8 To budou asi povidla, že? Proč to matení kuchařek. :-)) Ale hezké ;-)

    Odpovědět

  • bubutop bubutop(autorka receptu)

    Jana:Tak to příště vyzkouším, díky za radu. Pár receptů bez vajec dělám a opravdu se to nepozná.:yes::-K

    Odpovědět

  • bubutop bubutop(autorka receptu)

    jarda Kadic: švestková je k perníku nejlepší a ty perníky u nás v COOPu prodávají pořád, jsou prima :-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    :yes: dělám stejně jen naprosto bez vajec, nikdo nepřítomnost vajec nepozná. Nadýchaný jako peřinka.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Perník a marmeláda spolu moc dobře ladí:yes: kdysi se u nás prodávaly takové podlouhlé perniky,uprostřed byla povidla a celé to bylo máčené v čokoládě:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: hrnkovy perník na plech perník s marmeládou hrnkový perník recepty ládi hrušky perník pernik hrnkovy hrnkovy pernik s povidly láda hruška perník pernik od ladi hrusky recepty perník s marmeládou pernik ladi hrusky perník podle ládi hrušky hrnkovy pernik recept perník na plech s marmeládou nadýchaný hrnkový perník perník z povidel recept hrnkový perník hrnkovy nadychany pernik perník s marmeládou recept hrníčkový perník s povidly perník na plech hrníčkový

Zapomněl/a jsem heslo