Nutelové sušenky
Recept ještě nebyl hodnocenPředstavte si chuť těch nejjemnějších máslových sušenek. Máte? A teď je spojte s lískooříškovou chutí Nutelly. Jestli se vám sbíhají sliny, tak vytáhněte máslo a pusťte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Představte si chuť těch nejjemnějších máslových sušenek. Máte? A teď je spojte s lískooříškovou chutí Nutelly. Jestli se vám sbíhají sliny, tak vytáhněte máslo a pusťte…
Plátky toustového chleba zbavíme okrajů a válečkem je smáčkneme, aby bylo těsto co nejtenčí.Každý plátek namažeme nutelou, srolujeme, namočíme v rozpuštěném másle a…
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic udělejte kvásek, vypracujte těsto (nejlépe podle odkazu v poznámce) a nechte vykynout. Vykynuté těsto rozdělte na čtvrtiny - chcete-li…
Změklou Heru nakrájejte na menší kousky a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do směsi postupně zašlehávejte vejce a následně po částech vmíchejte jemně nastrouhaná jablka a…
Změklé máslo vyšleháme s cukry, přidáme rum, jogurt a tvaroh a prošleháme. Plech si vyložíme sušenkami, ty potřeme polovinou krému, poklademe kolečkami banánu a polijeme…
Listové těsto rozdělíme na tři díly. Každý díl rozválíme na kolečko a rozřežeme na 8 trojuhelníčků. Zamotáme v croasánek. Pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do…
Nejprve si uvaříme puding dle návodu, jen menší množství mléka. Necháme vychladit. Připravíme těsto. Ve větší míse si rozmačkáme máslo s cukrem a pak přidáme vajíčko a…
V jedné míse smícháme sypké suroviny - mouku, prášek do pečiva a oba druhy cukru. V jiné míse vyšleháme Heru, vejce, jogurt a mléko. Tekutou směs vlijeme do sypké a…
Také máte raději cukroví plněné krémem, ze kterého na vás dýchá luxus? Ořechové trubičky s nutellovým krémem sice dají více práce, ale výsledek rozhodně stojí za to.…
Bílky vyšleháme s polovinou cukru krupice do tuhého sněhu (když obrátíme misku, zůstane tam).Žloutky vyšleháme se zbytkem cukru do světlé pěny.Do žloutků lehce vmícháme…
Rozválíme těsto do obdelníku a půlku potřeme nutellou a přeložíme. Nakrájíme nudličky které zamotáme a dáíme na pečíci papír. Pečeme při 180°C 15 min vice info na…
Citrony řádně omyjeme a osušíme, škrabkou připravíme proužky z kůry na ozdobu.Borůvky propláchneme vodou a necháme okapat.Citrony vymačkáme a šťávu (bez pecek) svaříme s…
Palačinky patří k těm nejlepším pokrmům, jaké česká kuchyně nabízí. A to nejen díky rychlosti, s jakou jsou hotové, ale také kvůli možnosti je připravit jak nasladko,…
Čokoládu rozpustíne na vodní lázni.Do ní přimícháme nuttelu a olej a pořádně promícháme.Poleva trošku dýl tuhne.
Nový recept do knihovničky vánočního pečení se vždycky hodí a proto vyzkoušejte i tento. Linecké těsto ovoněné kávou, slepované Nutellou a zdobené polevou potěší nejen…
Zahřejme troubu na 180 °C. Plech vysteleme pečícím papírem.Těsto: Čokoládu rozpustíme nad párou. Oddělné bílky od žloutků vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.…
Postup je stejný jako u mého čokoládového dortu, jen do krému místo čokolády dáme skoro celou nutellu. Množství poznáme podle chuti. Musí chutnat jako nutellový krém. …
Tento jednoduchý moučník je hotový doslova za pár minut. Vše stačí smíchat v hrnečku, přidat lžíci Nutelly a dát na minutu do mikrovlnné trouby. Podáváme ho posypaný…
Těsto narovnáme na desku a potřeme vrstvou Nutelly nebo lískooříškového krému.Hustě posypeme nasekanými oříšky.V dolní části těsta vyrovnáme banán, nejlépe překrojený na…
Z mléka, mouky ,vejce, vanilky a soli vypracujeme těsto, ze kterého upečeme palačinky na pánvi potřené olejem. Tvaroh ušleháme s Nutellou, cukrem a mlékem. Pak…
Bílky vyšleháme s troškou soli, přidáme cukr, mouku, strouhanku, olej, prášek do pečiva. Pečící papír potřeme olejem, na to poklademe nasekané ořechy a na ořechy…
Postup korpus: Mouku, kakao a kypřící prášek smícháme dohromady Bílky ušleháme z 1/3 cukru a žloutky z 2/3 cukru spolu s olejem, mlékem a vanilkovým cukrem. Pak žloutky…
1. Troubu předehřejeme na 180°C a formu na 12 muffinů vyložíme muffinovými košíčky. 2. Ve středně velké míse smícháme mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.…
Změklé máslo utřeme s cukry a vejci, zapracujeme mouku a sůl, případně i vanilkové aroma. Vznikne poměrně tuhé těsto, se kterým můžeme dále pracovat. Já jsem je…
Přidáno před 33 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Španělská paella: Dokonalé jídlo vzniklo původně ze zbytků pro služebnictvo. Víte, jak se správně dělá?
Do přírody pro jedlé suroviny: Expertka Jana Vlková radí, jak využít sedmikrásky do salátu a kopřivy do slaných muffinů
Božský koláč tres leches: Jak se z receptu na zadní straně plechovky stal celosvětový hit…