Jednoduché máslové croissanty
U máslových croissantů vás může odradit jejich příprava, proto jsme pro vás nachystali jednodušší recept, který sice také zabere nějaký ten čas, ale výsledná práce se vám stokrát vrátí. Vyzkoušejte si, že výjimečná chuť nemusí nutně znamenat hodiny precizní práce.
Suroviny pro 16 kusů
16 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 22 447 kJ / 5 365 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,38 g |
Tuky | 265,42 g |
Vláknina | 24,36 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 3,51 g |
Sůl | 8,59 g |
Sacharidy | 610,51 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ak chceme croisanty slané, napr. so syrovou náplňou, znížime obsah cukru. Ja ich neplním, časť rodiny ich konzumuje s džemom, časť s nutellou.
Názov "jednoduché" som zvolila kvôli zjednodušenému postupu, našla som ho na Internete, zahraničné stránky. V tomto prípade odpadá zložité vyvaľovanie a prekladanie, ako je obvyklé pri klasickej príprave croissantov.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 8. 2023 09:58
Veronika.Hrozna: k tomu niet čo dodať...
6. 8. 2023 19:23
magdalenka: Už nikdy více, žádný jiný recept, nechci vidět ! Jenom tvoje rohlíčky,budu péci!
10. 5. 2020 17:16
Veronika.Hrozna: som rada, potesila si ma.
10. 5. 2020 15:40
Skvele. Spokojnost maximalna
10. 5. 2020 13:30
magdalenka: Dneska je peču s malou inovací. Natřené máslo, jsem posypala mletými, opečenými lískovými ořechy. Tak ti písnu, jak to dopadlo! Náplň jsem si půjčila z jiného receptu, čokoládovou s lískovými ořechy.
29. 2. 2020 11:59
Veronika.Hrozna: prax robi majstra. Ak sa clovek nevzda, vsetko ide. Ja momentalne bojujem s kvaskovanim...
29. 2. 2020 10:44
magdalenka: Kdybych se neznala, tak ti uvěřím! Na druhé straně, já dokážu, jednoduchý recept "složitě zkazit", tak proto šikulka!
28. 2. 2020 21:04
Veronika.Hrozna: Si šikulka!
28. 2. 2020 15:27
Veronika.Hrozna: Tak a slib plním, přidala jsem do změklého másla, dvě velké PL hl. mouky! Pekla jsem poloviční dávku a másla bylo 180 g. Nevyteklo nic, slovem, písmem, vůbec nic! Mazala jsem statečně hrubou vrstvu másla, na každou placku těsta ! Posílám fotečku a jsou , jako namalované ! Kam se hrabou, ty z obchodu! Pekla jsem bez náplně na slano, do těsta šla, jenom jedna necelá Pl cukru, do kvásku. A šlo tam 1,5 kávové lžičky soli, teď jsou vynikající !
27. 2. 2020 19:22
magdalenka: Zítra, když přidám mouky víc, písnu jestli vyteklo.
27. 2. 2020 19:10
magdalenka: Když jsem válela kruhy, tak to hodně pružilo a vracelo se to do původního rozměru, ale nakonec to šlo. Pak když jsem naplnila tím máslem, tak to šlo válet jedna báseň, zcela lehce se vyválel velký kruh. Moc jsem netlačila, nebylo potřeba.
Píšu, že vyteklo jen trošku, s tím jsem počítala, dyť je to máslo! Moc mouky tam nešlo, asi lžíce, zítra přidám dvě! Říkám, že jsem pekla na zkoušku! To se mi osvědčilo , udělat zkoušku z půl dávky a pak už peču podle toho, co si odzkouším!
Píšu, že vyteklo jen trošku, s tím jsem počítala, dyť je to máslo! Moc mouky tam nešlo, asi lžíce, zítra přidám dvě! Říkám, že jsem pekla na zkoušku! To se mi osvědčilo , udělat zkoušku z půl dávky a pak už peču podle toho, co si odzkouším!
27. 2. 2020 19:00
Veronika.Hrozna: Mne sa to nestalo, že by maslo vytieklo...nedávaj úplne na kraj a nevaľkaj silou, len mierne pomaly pritlačiť. Neviem, koľko múky pridáš do masla, ak použiješ svoju metódu a nakoľko (a či?) to ovplyvní výsledok.
27. 2. 2020 18:53
magdalenka: Zítra peču znovu na slano. Z těch tvých předchozích receptů na croissanty, jsem si vzala to, že změklé máslo i na tyto, jsem nestrouhala, nýbrž rozmíchala s trochou mouky a stěrkou nanesla na kruhy těsta. Šlo to velmi rychle udělat a
másla vyteklo při pečení jenom maličko. Natřít , nařezat, srolovat trvalo 5 minut. Úspora času a nimrání se s máslem.
másla vyteklo při pečení jenom maličko. Natřít , nařezat, srolovat trvalo 5 minut. Úspora času a nimrání se s máslem.
27. 2. 2020 11:35
magdalenka:Ano, byly výborné. Přidej do receptu, že na slano, jako bez náplně, nebo na mazání máslem a džemem sůl 2 lžičky!
27. 2. 2020 08:56
Veronika.Hrozna: máš ich krásne!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Právě bylo uvařeno:
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 36 minutami
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 1 hodinou
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 12 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 15 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 15 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 15 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 15 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Croissant z listového těsta s jablíčky provoní celou naši kuchyň podzimem a potěší rodinu i blízké přátele
Jak na kynuté těsto? S našimi radami a tipy zvládnete hravě buchty i vánočku nebo mazanec
Croissant je máslový rohlík z kynutého těsta: Jeho předností je nadýchanost a křehkost
Další recepty
Tématické fráze: těsto na kroasany recept na kroasany krosanty recept na krosanty krosanty recept jednoduchy recept na kroasany domácí kroasany recepty ládi hrušky crosanty kroasány recept na krosany máslové kroasany domácí krosany rychlé croissanty krosany máslové krosanty kroasany recept crosanty máslové krosany maslove croisanty těsto na krosany
Suroviny: mouka hladká, droždí čerstvé, mléko, jogurt bílý, žloutek, sůl, cukr krystal, máslo, vejce, marmeláda, nutella, čokoláda
Jednoduché máslové croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxMV
73 názorů