Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché máslové croissanty

Hodnocení receptu je 5,0 (62×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby kynutí

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

U máslových croissantů vás může odradit jejich příprava, proto jsme pro vás nachystali jednodušší recept, který sice také zabere nějaký ten čas, ale výsledná práce se vám stokrát vrátí. Vyzkoušejte si, že výjimečná chuť nemusí nutně znamenat hodiny precizní práce.

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 447 kJ /
5 365 kcal
Bílkoviny121,38 g
Tuky265,42 g
Vláknina24,36 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 3,51 g
Sůl8,59 g
Sacharidy610,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mlieka dáme 1 lyžicu cukru a rozpustíme droždie. Krok 2: Múku preosejeme, zmiešame so soľou a cukrom. Pridáme vzkypené droždie s mliekom, žĺtky rozmiešané v jogurte a vymiesime pružné cesto. Krok 3: Necháme v teple vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Krok 4: Potom cesto rozdelíme na 8 častí - guliek. Necháme ich ešte na doske stáť cca 15 minút. Krok 5: Každú rozvaľkáme na kruh, hrúbka asi 2-3 mm, nie je treba veľmi múčiť. Krok 6: V tejto fáze vyberieme z chladničky studené maslo a na slzičkovom strúhadle nastrúhame. Rozdelíme ho na 7 kôpok - na zhruba rovnaké. Krok 7: Na prvú placku rozhodíme jednu kôpku, prikryjeme druhou plackou. Znovu dáme kôpku masla, zas prikryjeme, atď. Posledná vrstva je placka bez masla.
Je možné na placky krájať a rozložiť plátočky stuhnutého masla (Tak či tak budeme mať zamastené ruky.). Krok 8: Teraz vyvaľkáme navrstvené placky na veľký kruh o priemere cca 60 cm, vaľkáme opatrne, aby sme nepretrhli vrstvy. Krok 9: Ostrým nožom kruh rozdelíme najprv na štvrtiny, potom na osminy, potom na 16 výsečí. Krok 10: Každú rolujeme od širšej časti k špici. Náplň dáme ľubovoľnú - džem, nutella, čokoláda..., prípadne necháme bez náplne. Krok 11: Ukladáme na pečiaci papier alebo fóliu. Necháme na plechu ešte stáť cca 20-30 minút, potierame rozšľahaným vajcom. Krok 12: Pečieme pri 200 °C asi 25 minút. Riadime sa skúsenosťami s vlastnou rúrou.

TIP: Croissant z listového těsta s jablíčky krásně voní a příjemně chutná. Vyzkoušejte oblíbený recept

Zveřejněno 3. 6. 2013

Poznámka autora magdalenka

Ak chceme croisanty slané, napr. so syrovou náplňou, znížime obsah cukru. Ja ich neplním, časť rodiny ich konzumuje s džemom, časť s nutellou.

Názov "jednoduché" som zvolila kvôli zjednodušenému postupu, našla som ho na Internete, zahraničné stránky. V tomto prípade odpadá zložité vyvaľovanie a prekladanie, ako je obvyklé pri klasickej príprave croissantov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché máslové croissanty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxMV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché máslové croissanty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxMV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (73)

Veronika.Hrozna: k tomu niet čo dodať...:-K

magdalenka: Už nikdy více, žádný jiný recept, nechci vidět !:-// Jenom tvoje rohlíčky,budu péci!:-K:-K:-K

Veronika.Hrozna: som rada, potesila si ma. :-K

Skvele.:-K Spokojnost maximalna:yes:

magdalenka: Dneska je peču s malou inovací. Natřené máslo, jsem posypala mletými, opečenými lískovými ořechy. Tak ti písnu, jak to dopadlo! ;-) Náplň jsem si půjčila z jiného receptu, čokoládovou s lískovými ořechy.

Veronika.Hrozna: prax robi majstra. Ak sa clovek nevzda, vsetko ide. Ja momentalne bojujem s kvaskovanim...:-D

magdalenka: Kdybych se neznala, tak ti uvěřím!:-D:-D:-D Na druhé straně, já dokážu, jednoduchý recept "složitě zkazit", tak proto šikulka! :-D:-D:-D

Veronika.Hrozna: Si šikulka!

Veronika.Hrozna: Tak a slib plním, přidala jsem do změklého másla, dvě velké PL hl. mouky! Pekla jsem poloviční dávku a másla bylo 180 g. Nevyteklo nic, slovem, písmem, vůbec nic! Mazala jsem statečně hrubou vrstvu másla, na každou placku těsta ! Posílám fotečku a jsou , jako namalované !:-D Kam se hrabou, ty z obchodu! 8-( Pekla jsem bez náplně na slano, do těsta šla, jenom jedna necelá Pl cukru, do kvásku. A šlo tam 1,5 kávové lžičky soli, teď jsou vynikající !:yes:

magdalenka: Zítra, když přidám mouky víc, písnu jestli vyteklo.

magdalenka: Když jsem válela kruhy, tak to hodně pružilo a vracelo se to do původního rozměru, ale nakonec to šlo. Pak když jsem naplnila tím máslem, tak to šlo válet jedna báseň, zcela lehce se vyválel velký kruh. Moc jsem netlačila, nebylo potřeba.
Píšu, že vyteklo jen trošku, s tím jsem počítala, dyť je to máslo!;-):-D:yes: Moc mouky tam nešlo, asi lžíce, zítra přidám dvě! Říkám, že jsem pekla na zkoušku! To se mi osvědčilo , udělat zkoušku z půl dávky a pak už peču podle toho, co si odzkouším!

Veronika.Hrozna: Mne sa to nestalo, že by maslo vytieklo...nedávaj úplne na kraj a nevaľkaj silou, len mierne pomaly pritlačiť. Neviem, koľko múky pridáš do masla, ak použiješ svoju metódu a nakoľko (a či?) to ovplyvní výsledok.

magdalenka: Zítra peču znovu na slano. Z těch tvých předchozích receptů na croissanty, jsem si vzala to, že změklé máslo i na tyto, jsem nestrouhala, nýbrž rozmíchala s trochou mouky a stěrkou nanesla na kruhy těsta. Šlo to velmi rychle udělat a
másla vyteklo při pečení jenom maličko. Natřít , nařezat, srolovat trvalo 5 minut. Úspora času a nimrání se s máslem. :-D

magdalenka:Ano, byly výborné. Přidej do receptu, že na slano, jako bez náplně, nebo na mazání máslem a džemem sůl 2 lžičky!

Veronika.Hrozna: máš ich krásne!:-K

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
těsto na kroasany, recept na kroasany, krosanty, recept na krosanty, krosanty recept, jednoduchy recept na kroasany, domácí kroasany, recepty ládi hrušky crosanty, kroasány, recept na krosany, máslové kroasany, domácí krosany, rychlé croissanty, krosany, máslové krosanty, kroasany recept, crosanty, máslové krosany, maslove croisanty, těsto na krosany

Suroviny:
mouka hladká, droždí čerstvé, mléko, jogurt bílý, žloutek, sůl, cukr krystal, máslo, vejce, marmeláda, nutella, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu