Nádivka s medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenK přicházejícím svátkům jara patří také velikonoční nádivka. Můžeme do ní také přidat oblíbenou jarní bylinu a to medvědí česnek. Nádivka s uzeným masem, příjemně vonící…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K přicházejícím svátkům jara patří také velikonoční nádivka. Můžeme do ní také přidat oblíbenou jarní bylinu a to medvědí česnek. Nádivka s uzeným masem, příjemně vonící…
Pokud máte rádi žebírka, tento recept vás jistě potěší. Skvěle dochucená marináda s medem dá žebírkům pikantní chuť a věřte, že s nimi sklidíte velký úspěch. Můžete k…
Jemné vepřové maso obalené kolem barevné zeleninové náplně je šťavnaté, voňavé a plné chuti. Skvěle se hodí k bramborové kaši nebo rýži a potěší každého, kdo má rád sytá…
Krémovému bezmasému rizotu s cuketou a medvědím česnekem, na talíři hojně posypanému strouhaným čedarem, odolá opravdu málokdo. Tento pokrm plný chuti se perfektně hodí…
Z medvědího česneku můžeme připravit i polévku dokonale zelené barvy. Brambory ji zahustí, mléko zjemní a vývar dodá polévce výživnost a chuť. Tak hurá na sběr těchto…
Slané koláče snadno zastanou večeři, ale také pohoštění pro návštěvu. S kombinací jarních bylinek, jako jsou kopřivy, medvědí česnek a špenát můžete připravit tento…
Vaječnou tlačenku nejčastěji připravujeme po velikonoční koledě. Vařená vykoledovaná vajíčka tak upotřebíme do směsi s okurkami, červenou kápií a salámem. Vše spojí…
Sekaná z mletého masa je klasikou české kuchyně. O Velikonocích můžeme připravit její jarní variantu, s kopřivami, trampským cigárem a vařenými vajíčky. Ze sekané se…
Skvělá svačina nebo večeře v podobě sýrového chlebíčku s chřestem udělá radost celé rodině. Chlebíček je plný sušených rajčat, kaparů a voní tymiánem. Můžete jej…
Nádivka neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Připravit ji můžete také na způsob malých muffinů, které jsou plné bylinek, šunky a strouhaného sýra. Tento recept…
Na velikonoční svátky se spousta z nás opravdu těší, protože se s nimi pojí příprava různých dobrot, ať už sladkých, či slaných. Velikonoční koláč se smetanovou náplní…
Kdo by neměl rád smažené bramborové placky, příjemně vonící po česneku a majoránce. Vyzkoušejte do nich přidat medvědí česnek, placky tak budou jemnější, chutnější a…
Slovenská kuchyně je úžasná a velmi blízká té naší. Tyhle lívance jsou toho jasným důkazem. Jednoduché lívancové těsto je doplněno čerstvým špenátem, díky kterému…
Zapečené těstoviny patří mezi klasická jídla, která připravujeme ve dny, kdy nemáme moc času. Inspirujte se receptem z československých norem, kde jsou suroviny přesně…
Pokud máte stejně jako kocour Garfield rádi lasagne, vyzkoušejte je v trochu jiném provedení. Se špenátem a uzeným masem. Vrstvy těstovin s jemným bešamelem, skvěle…
Těstovinový salát s chřestem je rychlý a snadný pokrm, který zvládnou i úplní začátečníci. Všechny suroviny stačí jen promíchat a dochutit podle chuti. Sezóna chřestu je…
Pro jaro jsou typické kopřivy. Lístky mladých rostlin zužitkujeme nejen na sirupy a medy, ale také do nádivky. Tou naplníme pláty masa z kuřecích prsou a propečeme v…
Zelený mladý chřest je osvěžující jarní zeleninou. Blanšírováním zachováme jeho chuť i barvu. K takto upraveným stonkům můžeme podávat lahodnou tuňákovou omáčku z…
Jarní nákyp s kedlubnami a hráškem můžete podávat jako lehký oběd či večeři. Výrazná chuť slaniny a parmazánu skvěle doplňuje chuťově méně výraznou zeleninu. Servírování…
Čočka je pro naše zdraví velmi prospěšná. Je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, vlákniny a železa. Miska této horké polévky z čočky s řapíkatým celerem vás proto…
Jemná chuť vařených vajec se skvěle doplňuje s čerstvou petrželkou a krémovým základem z másla nebo sýra. Hodí se nejen na chléb nebo pečivo. S minimem surovin…
Ředkvičky jsou nenáročné na pěstování a ač se to na první pohled nemusí zdát, můžeme je zakomponovat do spousty různých pokrmů. Dozlatova usmažené placičky z ředkviček…
Jednou z nejoblíbenějších bylinek v české kuchyni je bezesporu čerstvá pažitka. Její jemně pikantní chuť perfektně dochutí jakýkoliv pokrm. Z pažitky můžeme připravit…
S přicházejícími teplejšími dny pomalu utichá chuť na hutná jídla a oceníme spíše svěží a lehké pokrmy. Přesně takový je salátek s vajíčky nahniličku, vlašskými ořechy,…