Avokádové sendviče
Recept ještě nebyl hodnocenVděčnou snídaní nebo svačinou na cesty jsou bezesporu doma připravené sendviče. Připravte je z tmavého chleba, namažte avokádovou pastou a obložte vařenými vajíčky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vděčnou snídaní nebo svačinou na cesty jsou bezesporu doma připravené sendviče. Připravte je z tmavého chleba, namažte avokádovou pastou a obložte vařenými vajíčky a…
Treska je jedno z nejdostupnějších druhů kvalitního rybího masa. Můžete ho připravit nápaditě, chutně a velmi lákavě na pohled. Zkuste variantu s citronem, petrželí a…
Dříve jídlo chudých, dnes poctivé jídlo plné bílkovin, nádherně vonící česnekem a majoránkou. Kombinace hrachu, krup a cibulky vás spolehlivě zasytí a zahřeje nejen v…
Recept na pečené papriky plněné mozzarellou a olivami pochází z balkánské kuchyně. Výsledný pokrm krásně voní po oreganu a česneku a překvapí vás svojí výtečnou chutí.…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by mělo být rybí maso, které je bohaté na zdraví prospěšné látky. Pstruh má jemné maso a nejvíce mu sluší jednoduchá úprava,…
Také patříte k milovníkům slaných snídaní? Vaječná omeleta ze zbylých knedlíků je alternativou k oblíbeným knedlíkům s vejci, jen je navíc vylepšená cibulkou, šunkou a…
Jemná pórková polévka je ideálním lehkým obědem. Připravit ji můžete i ve všední dny, kdy nemáte času nazbyt, ale přesto si chcete vychutnat dobré domácí jídlo. Pórkovou…
Milovníci aromatických a výrazných sýrů ocení pomazánku z hermelínu s uzeninou, dochucenou česnekem. Lahodná pomazánka se hodí jak na jednohubky, tak na opečené tousty…
Jednoduchým a výživným jídlem jsou pohankové kroupy s vařenou mrkví, kedlubnou a brokolicí. Pohanka je navíc přirozeně bezlepková a je dobře stravitelná. Zelenina pokrmu…
Smažené květy bezu neboli kosmatice jsou známé zejména ve své sladké podobě. Zkuste je však připravit naslano, a budete překvapeni, jaká je to dobrota. Mandlová mouka a…
Lehkým předkrmem plným chuti a svěžesti je tatarák z lososa. Zaujme vás svou výraznou chutí, o kterou se postará limetková šťáva, hořčice a okurka. Podáváme ho na dobře…
Recept na dobrou pomazánku se vždy hodí mít po ruce - skvěle poslouží jako rychlá svačina nebo lehká večeře. Vyzkoušejte trochu netradiční variantu z restovaného pórku a…
Ředkvičky jsou výborné nejen do salátu, ale snadno z nich vykouzlíte i lahodnou pomazánku s vejci, která je hotová raz dva, a na čerstvém pečivu chutná báječně. Skvělé…
Rychlý oběd nebo večeři vykouzlíte během 20 minut. Stačí kvalitní maso a pro zvýraznění chuti dijonská hořčiče a tymián. Zkuste na opékání opravdu použít přepuštěné…
Sendvič s vařeným kuřecím masem a jemně pikantní karí pomazánkou je skvělou volbou pro lehký oběd do práce nebo na výlet. Spojení šťavnatého masa a výrazné pomazánky…
Játra jsou výživnou potravinou, bohatou na bílkoviny a železo. Lehce orestovaná a podušená na cibulce s kapií, rajčatovou pastou, worcesterovou a sójovou omáčkou získají…
Vydatná jarní polévka s pohankovou lámankou. V horké polévce lámanka změkne, nemusí se vařit a zachová si tak cenný rutin. Pokud polévku vaříme v době, kdy nerostou…
Tuto jednoduchou omáčku uvaříme z brambor a chřestu, zahustíme ji a na závěr přidáme kopr, který ji dodá svou zajímavou chuť. Můžeme ji podávat s gnocchi, vařeným vejcem…
Pokud nevíte, co uvařit k večeři, zkuste připravit tyto krásně šťavnaté kuřecí závitky. Krom uzené krkovice a vajíčka obsahují aromatický medvědí česnek a budou skvěle…
Zbyly vám kynuté knedlíky od oběda? Vyzkoušejte z nich připravit zapečené řezy s brokolicí, šunkou a sýrem. Jsou jednoduché na přípravu, syté a poslouží jako rychlá…
Vyzkoušejte snadnou pomazánku z restovaných ředkviček a tofu. Takto připravená pomazánka není tak štiplavá a zajisté zachutná i dětem. Navíc obsahuje pořádnou dávku…
Jemné maso z hovězích líček má výraznou chuť a pokud mu dopřejeme dostatek času v pomalém hrnci, bude chutnat opravdu báječně. Podáváme s výbornou šťávou ochucenou vínem…
Šťavnaté pljeskavice z mletého masa v doprovodu voňavého domácího leča přinášejí chuť jihovýchodní Evropy přímo do vaší kuchyně. Tato sytá a barevná kombinace potěší…
Tradiční řecké tzatziki mají v základu okurku. Pokud ji ale vyměníte za ředkvičku, získáte zajímavý jarní dip, který využijete stejně jako klasickou verzi – nejlépe se…