Pomazánka ze šprotů
Recept ještě nebyl hodnocenŠproty se hodí do salátů i pomazánek. Tyto drobné mořské rybky obsahují řadu zdraví prospěšných látek. Pomazánku z nich připravíme velmi snadno, stačí je smíchat s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 954 kJ / 228 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 20,00 g |
| – nasycené | 6,00 g |
| – nenasycené | 12,00 g |
| –– mononenasycené | 8,00 g |
| –– polynenasycené | 4,00 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 1,00 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Šproty se hodí do salátů i pomazánek. Tyto drobné mořské rybky obsahují řadu zdraví prospěšných látek. Pomazánku z nich připravíme velmi snadno, stačí je smíchat s…
Oblíbenou kyselou rybí pochoutku si s tímto receptem můžete snadno připravit i doma. Očištěné ryby naložíme nejprve do octového nálevu, poté je řádně vykucháme a spolu s…
Pokud potřebujete rychlou večeři nebo svačinu, vsaďte na rybičkovou pomazánku, kterou připravíte do dvaceti minut. Je výborná a lehká, skvěle chutná na čerstvém pečivu…
Pomazánky jsou skvělé, když potřebujeme připravit rychlou, sytou a navíc zdravou snídani nebo večeři. Rybičková pomazánka patří mezi naprostou klasiku, kromě obvyklých…
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Zaprášíme moukou, osmahneme na světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem nebo vodou + kostka bujónu. Přidáme…
Rybičky dáme do hrníčku a rozmixujeme je dohladka i se šťávou z plechovky (tu můžeme dle vodnatosti přidávat po částech). Kdo chce, může z rybiček před mixováním…
Na oleji restujeme 3 minúty na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme, pridáme papriku, premiešame a zakryté za občasného premiešania opekáme 15 minút (nepodlievať)…
Uvaříme těstoviny.Mezitím nakrájíme suroviny: cibule na drobno, česnek na plátky, rajčata na půlky, rybičky na drobno (odstraníme páteř), můžeme pokrájet i olivy na…
Rybičky vyberieme a bez šťavy ( oleja ) pridáme k bryndzi. Vidličkou spolu rozmačkáme. Pridáme narezanú pažitku a premiešame. Podávame natreté na chlebe, pečive a so…