Pokročilé recepty krok za krokem: Poctivé knedlíky, domácí povidla i vlastní pečivo
Nedá se nic dělat - domácí rohlíček s vlastním džemem a třeba i máslem je zkrátka mnohem chutnější snídaně, než ta z kupovaných věcí. Při domácí výrobě máte jistotu, že sami sebe a své blízké neošidíte, navíc vám to umožňuje vařit a péct s perfektním přehledem o tom, co výsledná chuťovka skutečně obsahuje. Žádné náhražky, žádná chemie, jen to dobré. Ale připravit dokonalý knedlík, upéct perfektní domácí chléb nebo vyrobit marmeládu z úrody z vlastní zahrádky, to není jen tak. Může to být těžké nejen pro začínající kuchaře; ani zruční kuchtíci nejsou neomylní.
Platí ovšem, že všechno je jednou poprvé a žádný učený z nebe nespadl. Chcete-li se pustit do náročnějších receptů, dodržujte několik základních rad. Najděte si recept, který se vám líbí a vyhovuje vám svou formulací i z hladiska surovin. Ujistěte se, že máte vše potřebné a v dostatečném množství. V den přípravy receptu si na vyhraďte dostatek času, abyste se zbytečně nestresovali. Jednotlivé suroviny si důkladně odvažte či odměřte a připravte předem na pracovní plochu. Pak už stačí podle návodu vše patřičně smíchat. Dodržujte přesně, co stojí v receptu a kreativitu si nechte na další pokusy, kdy se už budete cítit jistější. Hlavně pamatujte, že chybami se člověk učí!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Srdíčka s rajčaty a paprikou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 minutami
Škvarková pomazánka s Kunovjankou
Přidáno před 4 hodinami
Křepelky sous - vide s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvová polévka s chilli
Přidáno před 15 hodinami
Zdravý barevný kuskus
Přidáno před 18 hodinami
Kokosová bábovka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
9 skvělých jídel do horkého počasí: Špagety s marinovanými rajčaty nebo salát z kuřecího masa a rýže zasytí, ale nedají moc práce
Vůbec svému zubaři neříkejte, že je jíte! Tyto potraviny jsou nebezpečné pro naše zuby
Snadný nepečený piškotový dort s ovocem: Zakysaná smetana mu dá svěžest, díky správně vyšlehané šlehačce bude nadýchaný