Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokročilé recepty krok za krokem: Poctivé knedlíky, domácí povidla i vlastní pečivo

Pokročilé recepty krok za krokem: Poctivé knedlíky, domácí povidla i vlastní pečivo

Nedá se nic dělat - domácí rohlíček s vlastním džemem a třeba i máslem je zkrátka mnohem chutnější snídaně, než ta z kupovaných věcí. Při domácí výrobě máte jistotu, že sami sebe a své blízké neošidíte, navíc vám to umožňuje vařit a péct s perfektním přehledem o tom, co výsledná chuťovka skutečně obsahuje. Žádné náhražky, žádná chemie, jen to dobré. Ale připravit dokonalý knedlík, upéct perfektní domácí chléb nebo vyrobit marmeládu z úrody z vlastní zahrádky, to není jen tak. Může to být těžké nejen pro začínající kuchaře; ani zruční kuchtíci nejsou neomylní. 

Platí ovšem, že všechno je jednou poprvé a žádný učený z nebe nespadl. Chcete-li se pustit do náročnějších receptů, dodržujte několik základních rad. Najděte si recept, který se vám líbí a vyhovuje vám svou formulací i z hladiska surovin. Ujistěte se, že máte vše potřebné a v dostatečném množství. V den přípravy receptu si na vyhraďte dostatek času, abyste se zbytečně nestresovali. Jednotlivé suroviny si důkladně odvažte či odměřte a připravte předem na pracovní plochu. Pak už stačí podle návodu vše patřičně smíchat. Dodržujte přesně, co stojí v receptu a kreativitu si nechte na další pokusy, kdy se už budete cítit jistější. Hlavně pamatujte, že chybami se člověk učí!

Více

1 2 3 4 46 90 135 179