Brynzovo-rybičková pomazánka

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 10 min 4-6 porcí Pomazánky 5 názorů

Suroviny

1 krabička rybiček ve vlastní šťávě nebo oleji
200 g brynzy
pažitka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rybičky vyberieme a bez šťavy ( oleja ) pridáme k bryndzi. Vidličkou spolu rozmačkáme.

  2. Pridáme narezanú pažitku a premiešame.
    Podávame natreté na chlebe, pečive a so zeleninou.

Poznámka

Pomazánku nie je potrebné ničím dochucovať, samotná bryndza ju dochutí akurát. Ak by to niekto potreboval, tak pridá trocha mletého čierneho korenia.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Brynzovo-rybičková pomazánka

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ivana Ch: V Čechách bohužiaľ áno. :-( Už sme tak prehygienizovaní a presterilizovaní, až to nie je pekné a zdravé.:-(

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    O brynze ze salaše si můžu nechat akorát zdát.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    hanes24: Úplne súhlasím, bryndza je pochúťka sama o sebe, ale to neznamená, že ju nezjem aj inak, ako čistú. :-);-) Pokiaľ mám možnosť kupovať skutočnú bryndzu, nie tú z obchodu, ktorá je vyrobená z 90% z kravskéhom syra, tak nie je problém s akoukoľvek úpravou. :-);-) Bryndzu kupujem veľmi často, autíčko zo salaša mi ju núka 2x táýdenne pod domom.;-)
    Ďakujem vám obom za komentáre aj bodíky. ;-)
    Koho by zaujímalo, aká zdravá je bryndza http://zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/1372...

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Bodík dám, ale nikdy bych tuto kombinaci nezkoušel. Brynza je pochoutka sama o sobě.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Marně vzpomínám, jestli jsem někdy kombinovala brynzu a rybu a mám dojem, že jsem tak pekla makrelu. Takže to bude dobrá kombinace ;-):-p

    Odpovědět

Tématické fráze: rybičková pomazánka recept rybičkova po

Zapomněl/a jsem heslo