Medovník tradiční
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: Nad párou v kovové misce vyšlehám krém z másla, jogurtu, cukru, vejce, medu a smetany. Šlehám to asi 5 minut. V další míse smíchám mouku a jedlou sodu, přidám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: Nad párou v kovové misce vyšlehám krém z másla, jogurtu, cukru, vejce, medu a smetany. Šlehám to asi 5 minut. V další míse smíchám mouku a jedlou sodu, přidám…
Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Žloutky vymícháme s vanilkovým a cukrem moučka,přidáme olej, vodu, mouku s kypřícím práškem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto…
Celer oloupeme, uvaříme a nakrájíme nadrobno. Rybičky vidličkou rozmačkáme i s omáčkou. Vejce uvaříme natvrdo a nahrubo nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno. Vše…
Lilek omyjeme, osušíme a pokrájíme na 12 plátků, které osolíme a necháme „vypotit“ 30 minut. Rajčata pokrájíme na plátky, narovnáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem…
Cukety a česnek nakrájíme na slabé plátky (do 2mm). Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme cukety a česnek, osolíme, opepříme, smažíme na mírném…
Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme.Vlijeme do vhodné nádoby a dáme do druhého dne do mrazáku.Před podáváním necháme chvíli stát při pokojové teplotě.
V nádobě smícháme mouku s práškem do pečiva, cukr, vanilkový cukr, žloutky, máslo nebo Heru a kysanou smetanu. Utvoříme těsto a dobře ho propracujeme. Rozdělíme na…
Dáme si vařit těstoviny a mezi tím si připravíme zálivku. Zálivku připravíme smícháním : cottage, kysané smetany, česneku, rozdrcených bylinek, soli a pepře. Dochutíme…
Bílky se solí šleháme, jakmile se napění, přidíme cukr a šleháme do hustého sněhu. Přidáme žloutky a dál šleháme. Dále postupně olej, vodu a esenci. Nakonec zlehka…