Kardinálův řez
Recept ještě nebyl hodnocenKardinálovy řezy si zamiluje každý. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt nepřekonatelný. Dezert ze dvou příjemně vláčných těst, naplněný šlehačkou a vrstvou ovoce,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 220 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 30,00 g |
– nasycené | 20,00 g |
– nenasycené | 8,90 g |
–– mononenasycené | 8,00 g |
–– polynenasycené | 0,90 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 3,00 g |
Kardinálovy řezy si zamiluje každý. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt nepřekonatelný. Dezert ze dvou příjemně vláčných těst, naplněný šlehačkou a vrstvou ovoce,…
Připravte si ke kávě nebo pro návštěvu vynikající kardinálovy řezy s ovocem. Řezy upečete z piškotového a sněhového těsta, které zdobícím sáčkem nastříkáte na plech do…
Královna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Dýňová polévka neodmyslitelně patří k podzimu a zimě, kdy je této zeleniny dostatek. Využití dýně na polévku je velmi rozšířené a získává si větší a větší oblibu.…
Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, škrobem a kakaem a nakonec vmícháme ze žloutků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do tukem vymazané…
Nápadů na dobré a rychlé jídlo není nikdy dost. Tento vynikající oběd připravíte bez složité přípravy v jednom pekáčku. Brambory, kuřecí řízky a nivu zapečeme v troubě…
Rúru predhrejeme na 175 stupňov, plynová stupeň 2. Mäkké maslo, cukor žĺtky nastrúhané orechy , škoricu a štipku soli vymiešame elektrickým šľahačom. Piškóty vložíme do…
Rúru predhrejeme na 175 stupňov, plynová stupeň 2. Mäkké maslo, cukor žĺtky nastrúhané orechy , škoricu a štipku soli vymiešame elektrickým šľahačom. Piškóty vložíme do…
Formu, kterou jsme si zvolili pro výrobu terinky vymažeme studenou vodou a celou ji vyložíme potravinářskou folií. Potom formu vyložíme plátky šunky tak, že se pokaždé…
V devadesátých letech získal tento moučník velkou popularitu, krtkův dort byl hitem mnoha dětských oslav. Čokoládový korpus, banány a pořádný kopec šlehačky zvládnete…
Dvě základní suroviny, se kterými můžete čarovat. Jednoduchá karamelová šlehačka má opravdu široké využití, jen je potřeba počítat s přípravou den předem. Ať už ji…
Kuře dáme uvařit do měkka – pomalým varem s přidaným celým pepřem, bobkovým listem a solí. Mělo by to po 40 minutách být dostatečně měkké. Po uvaření maso obereme z…
Píše se gnocchi, vyslovuje „ňoki“, a když je prozkoumáte blíže, jsou to vlastně jinak tvarované bramborové šišky. Připravit je můžete prakticky s čímkoliv, ale…
Cizokrajný dezert, který je doma na Pyrenejském poloostrově a tím pádem i v španělsky mluvících zemích světa. Podlouhlé cukrovinky z odpalovaného a poté smaženého těsta…
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme houby, osolíme, okořeníme česnekem a podusíme doměkka. Zasmažíme vajíčkem a necháme zchladnout.Plátky krkovice rozklepeme dotenka,…
piškot: ušleháme žloutky s cukrem, bílky ušleháme v sníh. Přidáme mouku do směsi ze žloutků, přikápneme tak 6 kapek kokosové tresti, opatrně bílek a dáme péct do formy.…
Zelené dorty jsou velkou módou posledních let. Zaujmou svým neobvyklým vzhledem a dobrou chutí. Protože se většinou jen dozdobí ovocem, troufnou si na ně i začátečníci,…
Tradiční zelňačka z kysaného zelí je plná vitamínů a chuti. V zelňačce nesmí chybět pokrájená klobása, místo brambor můžeme použít kedluben, nepoznáte rozdíl. Polévku…
6 žloutků utřeme s cukrem do hladké hmoty, 5 bílků ušleháme v tuhý sníh a zamícháme ho do žloutkového krému. Do toho prosijeme mouku a škrobovou moučku. Pak těsto…
Zapékaná jídla jsou velmi oblíbená jako večeře či skromný oběd z jednoho pekáčku. Suroviny se dají obměňovat a střídat. Podstatou je výsledek, pro který se v tomto…
Jednoduchá polévka, kterou zvládne i začátečník. Je hebká a krémová, ideální do každého počasí - v létě osvěží, v zimě zahřeje. Pokud máte raději husté polévky, můžete…
V bravosce, nebo malém pekáčku si nejdřív necháme zesklovatět cibulku nakrájenou najemno. Poté přisypeme hrnek propláchnuté rýže a zalijeme dvěma hrnky vody s…
Zelená: Suroviny na pesto rozmixujeme a případně dosolíme nebo dokyselíme. Červená: Rajčata i cibuli nadrobno nasekáme, přidáme k nim vymáčknutý česnek, sůl, pepř a…
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Ve vroucí vodě je asi 15 minut povaříme.Smetanu ušleháme, přidáme strouhaný tvrdý sýr a promícháme. Směs vložíme do talířů a za…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 18. 9. 2024 12:00
Přidáno 18. 9. 2024 07:50
Přidáno 17. 9. 2024 20:00
Co jíst po Vánocích, abyste si udrželi svojí váhu a postavu?
Hraběnčiny řezy: Oblíbený český moučník z jablek se snadno dělá a chutná božsky. S vlašskými ořechy nebo rozinkami je ještě lepší
Nejlepší saláty do horkého počasí: Vídeňský bramborový zasytí, fit těstovinový osvěží