Zelí zapečené s bramborovou kaší

tejaja Kuchařka: tejaja

Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

Zelí:
600 g hlávkového zelí
50 g uzené slaniny
125 ml bílého vína
Kaše:
500 g brambor
125 ml mléka
30 g másla
sůl
Dále:
250 ml kysané smetany
50 g tvrdého sýra
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Scedíme a spolu s maslom a horúcim mliekom vyšľaháme na kašu.

  2. Slaninu narežeme na kocky a vyškvaríme. Pridáme na rezance nakrájanú kapustu, podlejeme vínom, osolíme a podusíme cca 10 minút.

  3. Do vymasteného pekáča dáme polovicu kapusty, na ňu rozotrieme kašu a zakryjeme druhou polovicou kapusty.

  4. Zalejeme smotanou a posypeme strúhaným syrom.

  5. Zakryté pečieme na 180°C v rúre asi 20 min, potom odkryjeme a dopečieme dozlata.

Poznámka

Recept je z knihy Zeleninová mísa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zelí zapečené s bramborovou kaší