Žitný kvásek - tzv. ananasové řešení
Recept ještě nebyl hodnocenPrvní tři dny použijeme šťávu (měla jsem z vymačkaného pomeranče) a celozrnnou žitnou mouku. Šťávu proto, že přirozeně okyselí prostředí a zabrání tak množení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
První tři dny použijeme šťávu (měla jsem z vymačkaného pomeranče) a celozrnnou žitnou mouku. Šťávu proto, že přirozeně okyselí prostředí a zabrání tak množení…
Pomeranče oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Smícháme mouku s práškem do pečiva, krupicí, cukrem a vmícháme olej. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky…
Upečeme si plát piškotu, který bude mít velikost na výšku tolik cm, co forma na srnčí hřbet na délku. 4 vejce 4 lžíce moučkového cukru 4 lžíce polohrubé mouky …
1/ Nejdříve si namočíme želatinu /postupujeme dle návodu/ V ovocné šťávě rozpustíme jogurtový nebo vanilkový puding, moučkový cukr, přidáme tvaroh, oříšky a vyšleháme…
Na piškotové těsto vyšleháme žloutky s cukrem. Postupně přidáváme vodu, kypřící prášek, mouku a vmícháme tuhý sníh. Těsto rozetřeme na velký plech a pečeme. Po upečení…
Křehké skořápky z ořechového těsta s lahodnou náplní, vytvářejí harmonii chutí, která okouzlí každého milovníka sladkého. Ideální pochoutka, která spojuje tradiční chuť…
Ze všeho nejdřív uděláme náplň. Rozinky a kandované ovoce pokrájíme nadrobno a všechno smícháme. Na plech dáme papír na pečení, pomastíme ho a vysypeme hrubou moukou.…
Jednoduchý dezert připravíme z jogurtového těsta s jemným krémem z tvarohu a šlehačky a želatinou, kterou ochutíme ovocnou šťávou. Tvořítkem poté vykrajujeme libovolné…
Letní osvěžující nepečené dortíčky jsou skvělým dezertem na horké dny. Spodní vrstvu tvoří drcené piškoty s máslem. Na tu pak přijde vrstva smetany a jogurtu. Pomyslný…