Halibut v bylinkách

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka:

Doba přípravy: 2-3 hod na odležení a cca 15 min na opečení PT2H45M PT0H15M PT2H30M 2 porce Ryby 28 názorů

519

Suroviny

2-4 porce halibuta (podle velikosti kousků a podle toho, kolik toho sníme)
1/2 citrón (vymačkat šťávu)
cca 2 lžíce olivového oleje
2-3 lístky bazalky
snítka čerstvé majoránky
snítka čerstvého oregána
snítka zelené petrželky
2-3 lístky libečku
sůl (podle chuti-použila jsem mořskou)
1 stroužek česneku
lžíce másla (na pánev)
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z bylinek, citrónu, česneku a oleje si uděláme marinádu, kterou potřeme kousky halibuta a necháme odstát aspoň 2 hodiny.

  2. Pak na rozpáleném másle a zbylé marinádě opékáme z každé strany cca 7 min.

  3. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Poznámka

Inspiroval mne pořad "Jste to, co jíte", kde podobně upravovali štiku. Halibut a jak jsem byla poučena vlastně platýz, je prozatím asi nejlepší ryba, jakou jsem kdy upravovala. Je krásně šťavnatá a milovníci ryb si příjdou na své, ať už si ji upraví jakkoliv podle svého.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Halibut v bylinkách

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: příprava halibuta halibut ryba ryba halibut ryba halibud ryby halibut halibut příprava halibut foto príprava ryby halibut ryba halibut recepty ryba halibut recept foto ryba halibud halibut na másle úprava halibuta halibut filet recept recepty ryby halibut platýz na bylinkách halibut platýz halabout recept na rybu halibut halibut ryba recept

Zapomněl/a jsem heslo