Halibut v bylinkách

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: 2-3 hod na odležení a cca 15 min na opečení PT2H45M PT0H15M PT2H30M 2 porce Ryby 26 názorů

519
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Suroviny

2-4 porce halibuta (podle velikosti kousků a podle toho, kolik toho sníme)
1/2 citrón (vymačkat šťávu)
cca 2 lžíce olivového oleje
2-3 lístky bazalky
snítka čerstvé majoránky
snítka čerstvého oregána
snítka zelené petrželky
2-3 lístky libečku
sůl (podle chuti-použila jsem mořskou)
1 stroužek česneku
lžíce másla (na pánev)
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z bylinek, citrónu, česneku a oleje si uděláme marinádu, kterou potřeme kousky halibuta a necháme odstát aspoň 2 hodiny.

  2. Pak na rozpáleném másle a zbylé marinádě opékáme z každé strany cca 7 min.

  3. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Poznámka

Inspiroval mne pořad "Jste to, co jíte", kde podobně upravovali štiku. Halibut a jak jsem byla poučena vlastně platýz, je prozatím asi nejlepší ryba, jakou jsem kdy upravovala. Je krásně šťavnatá a milovníci ryb si příjdou na své, ať už si ji upraví jakkoliv podle svého.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Halibut v bylinkách

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    alca2: ;-)

    Odpovědět

  • alca2 alca2

    Výborný recept, <3, moc mi chutnalo. Ukládám si ho. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Josef Gajdůšek Josef Gajdůšek(neregistrovaný)

    Nevím o čem se tady dohadujete Halibut je to samé jako Platýs obecný, ale hlavně je to rybka velice chutná a rybáři vyhledávaná. Přirovnání pes / kočka mi nějak nesedí spíš bych to srovnal s pes / dog. ;-)

    Odpovědět

  • Ranger Ranger(neregistrovaný)

    Opravdu chutný recept a ještě vtipnější diskuse o tom zda je Halibut platýs :-? :-)

    Halibut není Paltýs, ale patří do stejného řádu "Platýsi", tj pes není kočka, ale oba jsou savci ;-)

    Odpovědět

  • Vladka Vladka(neregistrovaná)

    Jozef: Halibut je platyz, tak si to vygoogluj. :-)

    Jozef:

    Odpovědět

  • Jozef Jozef(neregistrovaný)

    Halibut je halibut a platýz je platýz. To ako keby ste povedali že zubáč (candát) je vlastne ostriež (vokoun)! Brrrr.bevilj@centrum.sk

    Odpovědět

  • anubis anubis

    Jana Remkova:já dělala 4 porce, ale asi to byly malé kousky (moc toho nesníme), jinak nevím, proč by to tak nasáklo

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    anubis: na 2 až 4 porce halibuta to bylo akorát. Kdybych dělala 2 kousky, dám méně.

    Odpovědět

  • anubis anubis

    Není šťáva z půlky citronu moc? Všechno ostatní koření prakticky zaniklo a rybička byla akorát tak kyselá po citronu :-(

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    mysulka: díky, krása nekrása, ale ta chuť:-p

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: to je krása:yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krásný recept na rybu:-p:yes: Platýze jsem ještě nejedla, vypadá opravdu lákavě :-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Eliza: mi taky učaroval, fak mana nebeská a že já teda ryby můžu. Děkuji všem za kladné hodnocení a budu moc ráda, když někdo vyzkouší;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Platýze znám chvilku, ale úplně mi učaroval...skvělá ryba a Jano, s bylinkami musí být perfektní. :yes:

    Odpovědět

  • --ReNi-- --ReNi--

    wau:-8co víc dodat!:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo