Halibut v bylinkách

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 2-3 hod na odležení a cca 15 min na opečení 2 porce Ryby 28 názorů

Suroviny

2-4 porce halibuta (podle velikosti kousků a podle toho, kolik toho sníme)
1/2 citrón (vymačkat šťávu)
cca 2 lžíce olivového oleje
2-3 lístky bazalky
snítka čerstvé majoránky
snítka čerstvého oregána
snítka zelené petrželky
2-3 lístky libečku
sůl (podle chuti-použila jsem mořskou)
1 stroužek česneku
lžíce másla (na pánev)
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z bylinek, citrónu, česneku a oleje si uděláme marinádu, kterou potřeme kousky halibuta a necháme odstát aspoň 2 hodiny.

  2. Pak na rozpáleném másle a zbylé marinádě opékáme z každé strany cca 7 min.

  3. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Poznámka

Inspiroval mne pořad "Jste to, co jíte", kde podobně upravovali štiku. Halibut a jak jsem byla poučena vlastně platýz, je prozatím asi nejlepší ryba, jakou jsem kdy upravovala. Je krásně šťavnatá a milovníci ryb si příjdou na své, ať už si ji upraví jakkoliv podle svého.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 72 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Halibut v bylinkách

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    sheilla: :-D

    Odpovědět

  • sheilla sheilla(neregistrovaná)

    Takhle platýz nevypadá :-) http://www.fisherman.cz/system/files/styles/ctvere...Josef Gajvdůšek:

    Odpovědět

  • alca2: ;-)

    Odpovědět

  • alca2 alca2

    Výborný recept, <3, moc mi chutnalo. Ukládám si ho. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Josef Gajdůšek Josef Gajdůšek(neregistrovaný)

    Nevím o čem se tady dohadujete Halibut je to samé jako Platýs obecný, ale hlavně je to rybka velice chutná a rybáři vyhledávaná. Přirovnání pes / kočka mi nějak nesedí spíš bych to srovnal s pes / dog. ;-)

    Odpovědět

  • Ranger Ranger(neregistrovaný)

    Opravdu chutný recept a ještě vtipnější diskuse o tom zda je Halibut platýs :-? :-)

    Halibut není Paltýs, ale patří do stejného řádu "Platýsi", tj pes není kočka, ale oba jsou savci ;-)

    Odpovědět

  • Vladka Vladka(neregistrovaná)

    Jozef: Halibut je platyz, tak si to vygoogluj. :-)

    Jozef:

    Odpovědět

  • Jozef Jozef(neregistrovaný)

    Halibut je halibut a platýz je platýz. To ako keby ste povedali že zubáč (candát) je vlastne ostriež (vokoun)! Brrrr.bevilj@centrum.sk

    Odpovědět

  • anubis anubis

    Jana Remkova:já dělala 4 porce, ale asi to byly malé kousky (moc toho nesníme), jinak nevím, proč by to tak nasáklo

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    anubis: na 2 až 4 porce halibuta to bylo akorát. Kdybych dělala 2 kousky, dám méně.

    Odpovědět

  • anubis anubis

    Není šťáva z půlky citronu moc? Všechno ostatní koření prakticky zaniklo a rybička byla akorát tak kyselá po citronu :-(

    Odpovědět

  • mysulka: díky, krása nekrása, ale ta chuť:-p

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: to je krása:yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krásný recept na rybu:-p:yes: Platýze jsem ještě nejedla, vypadá opravdu lákavě :-p

    Odpovědět

  • Eliza: mi taky učaroval, fak mana nebeská a že já teda ryby můžu. Děkuji všem za kladné hodnocení a budu moc ráda, když někdo vyzkouší;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: halibut ryba příprava halibuta ryba halibut ryba halibud halibut příprava úprava halibuta ryby halibut halibut foto príprava ryby halibut ryba halibut recept ryba halibut recepty halibut na másle foto ryba halibud halibut platýz halibut filet recept halibut ryba recept recept na rybu halibut recepty ryby halibut platýz na bylinkách halabout