Šípkový sirup
Recept ještě nebyl hodnocenČervené šípky jsou díky obsahu vitaminu C doslova bohatstvím podzimu. Natáhněte větrovku, vyrazte na procházku a cestou sbírejte, abyste si mohli připravit domácí sirup…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 187 kJ / 45 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,13 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 9,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Červené šípky jsou díky obsahu vitaminu C doslova bohatstvím podzimu. Natáhněte větrovku, vyrazte na procházku a cestou sbírejte, abyste si mohli připravit domácí sirup…
Máte rádi šťavnaté marinované maso, ale klasické kombinace už se vám přejedly? Nebojte se sáhnout po něčem exotičtějším, připravte si krůtí plátky podle našeho receptu.…
Chystáte narozeninovou oslavu nebo letní posezení na zahradě s přáteli? Tento nepečený tvarohový dezert přelitý malinovou omáčkou v horkých letních dnech výborně osvěží…
Máslo s cukrem utřeme, přidáme za stálého míchání vejce. Banány rozmačkáme vidličkou, společně s kůrou a šťávou přidáme do vaječné pěny. Čokoládu smícháme s moukou,…
Nejprve připravte krém. Cukry vyšlehejte spolu s měkkým máslem, mascarpone zvlášť. Poté obě hmoty spojte, míchejte ručně a přidejte pomerančovou šťávu a dýňové pyré.…
Čas od času si dopřejeme k snídani lehoučké vafle. Těsto si můžeme připravit předem, pak jen po troškách pečeme ve vaflovači. Zdobíme nejčastěji šlehačkou a ovocem,…
Kombinace kakaa s pomerančem je vždy zárukou, že si pochutnáme. Tyto křehké piškotové řezy proložené pomerančovým krémem na bázi šlehačky a zalité čokoládou vám zajisté…
Pečení této bábovky provoní exotikou celou kuchyň. Pomerančová kůra a šťáva (nebo džus) zabarví bábovku do krásně žlutého odstínu. Tento moučník se stane ozdobou vašeho…
Pečení této bábovky provoní exotikou celou kuchyň. Pomerančová kůra a šťáva (nebo džus) zabarví bábovku do krásně žlutého odstínu. Tento moučník se stane ozdobou vašeho…
Jednoduchý a vláčný, takový je tento skvělý kefírový makovec provoněný jablky, pečený v bábovkové formě. Meruňková marmeláda společně s pomerančovou šťávou dodají…
Kuřecí nudličky jsou velmi oblíbenou rychlovkou k obědu i večeři. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, exotičtějšího, určitě doporučujeme náš recept na africké kuře. Maso…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Cukr, olej a vejce trochu rozšlehat a přidat nastrouhanou mrkev, kůru, rozinky.Mouku, prášek, koření prosít do řídkého těsta. POZOR! Těsto musí byt řidké.Těsto nalijeme…
Do mísy prosejeme mouku a smícháme s kypřícím práškem. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme pomerančovou šťávu a kůru nebo sirup a jogurt, promícháme a vlijeme do mouky.…
Milovníci smaženého sýra zbystřete! Můžete si s pomocí moderní techniky dopřát svoje oblíbené jídlo ve zdravější formě. Horkovzdušná fritéza připraví najednou sýr i…
Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…
Piškoty rozdrtíme v robotu, zalijeme rozpuštěným máslem, pomerančovou šťávou a přidáme kakao. Propracujeme a rozložíme do dortové formy na pečící papír. Pruh pečícího…
Vejce s máslem, olejem, šťávou z pomeranče, cukrem a solí vymícháme, přidáme polovic mléka a zapracujeme mouku. Dále podle hustoty těsta přidáváme druhou polovičku mléka…
Šťavnatá vepřová žebírka v kořeněné marinádě si můžete připravit u grilu za horkých letních večerů, nebo i za nepříznivého počasí doma v troubě. Pokud jako přílohu…
Klasická vosí hnízda můžeme trochu pozměnit a připravit je i v ovocné verzi. Do těsta přidáme místo kakaa mrazem sušené jahody a hnízda plníme náplní z džemu. Obdobným…
Nejdříve rozehřejte a necháte zchladnout máslo. Svařte vodu s cukrem na hustý sirup. Dortovou formu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Polovinu sirupu nalijte do…
Těsto: vše smícháme dohromady, nalijeme do formy a dáme vychladnout do ledničky zhruba na 1 hodinu. Poté dáme péct do rozehřáté trouby na 175°C, postupně snížíme na…
Milujete linecké cukroví a hledáte nějakou originální obměnu tohoto tradičního druhu? Pak rozhodně vyzkoušejte tohle pomerančové, jeho chuť Vás překvapí, je svěží a tak…
Z pomerančů ostrým nožíkem seřízneme slupku i se spodní bílou částí. Odkrojíme pár tenkých plátků na ozdobu a zbytek pomerančů nakrájíme na větší dílky. Cibuli…
Mrkvové placičky: Šťavnaté placky s cibulkou a bylinkami chutnají luxusně, jsou skvělou přílohou, ale nahradí i hlavní jídlo
Polévka s lasagnemi je skvělá pro chladné podzimní večery: Je uvařená za pár minut a připomíná slunnou Itálii
Proč je jídlo v letadle vždycky bez chuti a bez zápachu? Může za to hluk!