Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová marmeládová směs

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 2. 2014 20:04

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie19 024 kJ / 4 547 kcal
Bílkoviny5,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 120,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

maiva

16. 2. 2014 19:35

Do rybízovky jsem nikdy nedávala želír, také nesterilizuji žádné marmelády. Asi nová metoda.

tejaja

16. 2. 2014 13:19

AniCiz: súhlasím :yes::yes: Z josty je vynikajúci lekvár aj džem. :-D:yes:

AniCiz

16. 2. 2014 12:36

já jsem neměla rybíz,ale namixovala jsem jostu vcelku a 1:1 s cukrem,toť vše.mám ji v lednici a lepší marmeládu neznám zastudena

tejaja

16. 2. 2014 08:59

Jouda: Nie je jedno, kedy sa recept pridá? Práve naopak, je to veľmi vhodné. Pretože keď príde sezóna, mám recept po ruke. Je neskoro hľadať recept, keď mám ríbezle na stole. Toto môže napísať len ten, kto nezavára. To, že je tu recept vložený teraz, neznamená, že ho mám hneď použiť. Ak tu niekto vloží recept na koláč, tiež to neznamená, že ho musím utekať upiecť.:-)

Jouda

15. 2. 2014 22:55

Jedině kdybych si zašel pro ten rybíz k dvanácti měsíčkům. Nejlepší
je přidávat vyloženě letní recepty v únoru.

casino

15. 2. 2014 22:29

Když mám 50% rybízu (červeného, bílého) tak nepřidávám žádný želírovací přípravek. Zadeklované sklenky nesteriluju

JanaB1

15. 2. 2014 22:06

PaCaOl:vyzkouším :yes:

PaCaOl

15. 2. 2014 22:00

Za studena takto dělám marmeládu z černého rybízu, vylisuji, na litr šťávy 3/4 - 1kg cukru, 24 hod promíchávám když jdu kolem, když je cukr rozpuštěný dám do čistých sklenic, uzavřu, žádné převracení dnem nahoru, krásně zhoustne a vše dobré z rybízu zůstane uchováno. ;-)

AniCiz

15. 2. 2014 21:49

přesně..poměr cukru a šťávy úplně stačí a je skvělá bez zbytečné tepelné úpravy:-*

tejaja

15. 2. 2014 21:44

Pridávať do ríbezlí Želirfix je zbytočné. Ríbezle obsahujú vysoké množstvo pektínu, krásne želírujú. Práve naopak, ríbezľovú šťavu pridávam pri príprave lekváru z ovocia, ktoré má pektínu málo a preto neželíruje, napr. do bazy. Ani sterilizovať lekváre a džemy netreba, naliať horúce do fliaš, otočiť hore dnom a je to. ;-)
Romana (neregistrovaný/á) : lisujem surové ovocie, aký má zmysel ho najprv upiecť?

JanaB1

15. 2. 2014 21:10

Romana: Postup by jsem mohla využít při menším množství ovoce. Na kolik stupňů pečete a jak dlouho?

Romana

15. 2. 2014 21:07

Kdo nemá mlýnek - omytý rybíz včetně všeho :) vložit do hlubokého plechu a dát do trouby upéct....prolisovat - a máte šťávu.
Když nebudete tlačit jak o život, tak vám tam nevletí ani smítko a budete mít krásnou šťávičku.:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rybízová marmeláda ládi hrušky marmeláda směs rybizova marmelada nezeliruje směs na marmeládu rybizova marmelada zastudena rybízová marmeláda od ládi hrušky marmeláda neželíruje když džem neželíruje rybizová šťáva zastudena kolik cukru na rybízovou marmeládu jak prolisovat rybíz láďa hruška rybízová marmeláda rybíz neželíruje želirfix marmeláda z červeného rybízu od ládi hrušky recepty směs na marmelády směs rybízu mlynek na rybíz rybízová marmeláda láda hruška marmeláda rybízová

Suroviny: šťáva ovocná, cukr krystal, želírfix

TopRecepty.cz

Rybízová marmeládová směs

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5JZ