Citronové tiramisu
Recept ještě nebyl hodnocenCitronový sirup: Z citronů vymačkáme šťávu, kterou přelijeme přes síto. Šťávu, vodu a cukr přivedeme k varu. Sirup necháme mírně zredukovat a poté vystydnout. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 008 kJ / 480 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
| Tuky | 20,00 g |
| – nasycené | 6,00 g |
| – nenasycené | 14,00 g |
| –– mononenasycené | 6,00 g |
| –– polynenasycené | 8,00 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 66,00 g |
| – cukry | 30,00 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
Citronový sirup: Z citronů vymačkáme šťávu, kterou přelijeme přes síto. Šťávu, vodu a cukr přivedeme k varu. Sirup necháme mírně zredukovat a poté vystydnout. …
Náplň připravíme den předem: Dýni rozpůlíme, zbavíme dřeně, nakrájíme na měsíčky a při 200°C pečeme ve vyhřáté peci do měkka (nespálit). Necháme vychladnout v troubě a…
Z ingrediencí na těsto vytvoříme klasické linecké těsto, 3/4 ho rozválíme a vložíme do máslem vymazané koláčové formy. Dno poklademe nadrcenými asi 10-12 sušenkami, na…