Svěží mrkvová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenZdravá, snadná, rychlá a výtečná. Taková je mrkvová pomazánka připravená ze smetanového sýru Gervais a zakysané smetany. Pomazánka je lehce nasládlá a nejlépe bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 990 kJ / 237 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 22,00 g |
– nasycené | 15,00 g |
– nenasycené | 6,63 g |
–– mononenasycené | 6,00 g |
–– polynenasycené | 0,63 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 83 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 1,77 g |
Zdravá, snadná, rychlá a výtečná. Taková je mrkvová pomazánka připravená ze smetanového sýru Gervais a zakysané smetany. Pomazánka je lehce nasládlá a nejlépe bude…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do velké mísy dáme cukr a spolu se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny. Zašleháme do ní olej a mléko. Přidáme Jizerku, kypřící prášek a…
Tento nepečený dezert je z máslových sušenek a lehkého sýrového krému, ochuceného malinovou marmeládou. Oč je jeho příprava jednodušší, o to je požitek z jeho konzumace…
Připravíme všechny potřebné suroviny. Nakrájené maso dáme do misky společně s trochou olivového oleje, sójovkou, trochou salsy a 1 lžičkou mex. koření, marinádu…
Mrkev nastrouháme najemno.Z bločku sýra odkrojíme kousek podle chuti a nastrouháme najemno.Mrkev a sýr dáme do mísy. Přidáme 4 lžíce Ramy (nebo Perly) a 1 celé Gervais…
Nejprve jsem začala sušenkami. Ty jsem v sekáčku nasekala najemno. K sušenkám jsem přilila rozpuštěné máslo a směs jsem promíchala. Základ ze sušenek je hotový. Ten jsem…
Ze sýru Gervais, hořčice, Nivy a majoránky si uděláme pomocí vidličky pastu. Do kotlet nařízneme kapsu. Na plátky šunky natřeme pastu, stočíme ji do ruličky, vložíme do…
Výtečná celerová pomazánka je výborná na čerstvém chlebu. Obložit ji můžete vajíčkem, ředkvičkami či salátem a vykouzlit tak zdravou a chutnou svačinku. Celer je plný…
Smícháme tvaroh, gervais, ricottu a mléko, přidáme najemňoučko nasekané cibulky, kopr, nastrouhaný česnek a osolíme, opepříme. Pomazánka je jemná, výborná namazaná na…
Do mísy dáme gervais, tavené sýry a majonézy. Na jemném struhadle nastrouháme eidam, cibuli, česnek, okurky a mrkev. Vše pečlivě promícháme a přidáme worcesterovou…
Var.1: Z mouky, mléka, vejce a špetky soli vyšleháme těstíčko, které necháme 30 minut odpočívat. Poté na pánvi pečeme tenké palačinky. Na oleji si orestujeme nasekanou…
Hřiby nakrájíme na 0,5cm plátky, mírně osolíme, na másle orestujeme a necháme vychladnout. Camembert podélně rozpůlíme, naneseme vrtsvu Gervais promíchaného s mletým…
Z makrely obereme maso a společně s tofu, které jsme nakrájeli na menší kostičky, rozmixujeme do hladka. Přidáme tofunézu, Gervais a olej, důkladně promícháme a…
Silnější plátky chleba (asi 3 cm) nasucho upečeme v kontaktním grilu do křupava.Avokádo podélně překrojíme, zbavíme ho pecky, vydlabeme vnitřek a dáme do misky.…
Tuňáka scedíme z nálevu a smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, na kousíčky nakrájenými vajíčky a okurkami. Nakonec přidáme tvarohový sýr a osolíme dle vlastní chuti.…
V míse podrtíme sušenky tak, abychom dostali konzistenci strouhanky. Smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno formy.Sýr našleháme dohladka, přidáme cukr, dýňové…
Camembert obalíme v trojobalu a dáme do lednice, čisté žampióny nakrájíme na plátky. Sušená rajčata nakrájíme na nudličky či kostičky. Cibuli na tenká čtvrtkolečka,…
Papričkám ukrojíme kloboučky, vyčistíme je od semínek a pečeme 15min při 200°C. Mezitím si na pánvi dozlatova orestujeme kuřecí maso nakrájené na jemno (nebo hrubě…
V hlubším hrnci si na oleji orestujeme cibulku dozlatova spolu s prolisovaným česnekem, přidáme zbylé ingredience na omáčku kromě soli a pepře a za neustálého míchání…
Ledový salát nakrájíme na proužky a poklademe na talíře a pokapeme citronovou šťávou s cukrem a olivovým olejem. Osolíme a opepříme.Dále přidáme na tenké plátky…
Métský salám je druh tepelně neupravené uzeniny, z hovězího a vepřového masa, u nás zvaný čajovka. Je jemný a dobře roztíratelný, má specifickou chuť. Doplněný o sýry a…
Cukety omyjeme, odkrojíme vršky a vydlabeme. Vnitřek lehce nasolíme a necháme 30min vypotit. Mezitím si orestujeme na kostičky nakrájené maso. Polovinu vnitřků z cuket…
Plesnivce nakrájíme na kostičky.Gervais a smetanu dáme do misky, promícháme, přidáme kostičky Plesnivce, rozmělněný česnek, nadrobno nakrájenou cibulku a pažitku, zbytek…
Kroupy uvaříme ve vodě doměkka. Na pánev si dáme restovat pokrájená rajčátka. Jakmile jsou poloměkká, přidáme gervais rozmíchané ve vývaru. Necháme prohřát a jakmile…