Kopřivové suflé
Recept ještě nebyl hodnocenZ másla a mouky vytvoříme světle žlutou jíšku, zalijeme mlékem a dobře promícháme, aby se nám netvořily hrudky. Ochutíme solí a pepřem a provaříme asi 5 minut. Pokud se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z másla a mouky vytvoříme světle žlutou jíšku, zalijeme mlékem a dobře promícháme, aby se nám netvořily hrudky. Ochutíme solí a pepřem a provaříme asi 5 minut. Pokud se…
Roštěnky zbavíme blan, naklepeme a na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Potřeme je olejem a necháme aspoň 4 hodiny odležet v chladu.Před přípravou je…
V hlubší misce smícháme obě omáčky a všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme.Na rozpáleném oleji ve wok pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a česnekové…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.Na oleji orestujeme nadrobno nasekaný cesnak. Pridáme nadrobno narezané paradajky a olej z nich a dusíme 5…
Předem namočíme sušené houby ve vodě.Na másle orestujeme do hněda nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme nasekaný česnek, vymačkané houby, zalijeme mlékem a za…
Do pekárne vložíme suroviny v uvedenom poradí a spustíme program START (pekáreň ETA).Keď pekáreň cesto domieša a začína kysnúť, vybereme ho von a vyvaľkáme na dĺžku…
Připravte si ke svačince, nebo večeři, "kurkumáčky", které se dají konzumovat i za studena. Jedná se o kuličky ze směsi vepřového masa, kysaného zelí, sýra, provoněné…
Zase ta cuketa! Receptů na ni není nikdy dost. Zvlášť v období, kdy na zahrádkách houfně dozrává přesila jejích zelených či žlutých plodů. Zkuste třeba tuto cuketu v…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme 60-80 minut kynout.Vykynuté těsto vytáhneme z mísy, propracujeme, rozdělíme…
Směs kuřecího masa a kořenové zeleniny doplňuje sladké, šťavnaté mango. Podáváme ji se smetanovou omáčkou a jídlu dodáme říz trochou strouhaného křenu. Vyzkoušejte tuto…
Nevíte jak využít střed z cukety? Pak jimi můžete naplnit žampiony, které posypete strouhaným sýrem a zapečete. Vaječný salát z křepelčích vajíček poslouží jako skvělá…
Drobné pagáčky z kynutého těsta jsou skvělé jako pohoštění například k vínu. Do těsta přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a pagáčky plníme strouhaným sýrem. Díky…
Jídla z jednoho pekáčku mají výhodu při přípravě. Šetří energii i práci v kuchyni. Kombinace kořeněného květáku a směsí plněných kuřecích stehen je skvělá volba pro…
Zelenina má mnoho chutných podob. Naprosto nepřekonatelná je ovšem upečená velmi zprudka a s trochou másla a soli. O půl hodiny a jedno až dvě promíchání později máte…
Tyto malé kynuté bochánky připravíme ze směsi hladké a kukuřičné mouky. Díky strouhanému sýru, anglické slanině, česneku a jarní cibulce chutnají opravdu skvěle.…
Ďobáčky jsou rostlinné nudličky s vysokým obsahem živin a jsou ideální 100% rostlinnou náhradou masa. Jsou pikantní chuťovkou vhodnou do studené i teplé kuchyně. Můžete…
Podmáslové kaiserky jsou vlastně jen klasickým pečivem s trochou sýra v těstě do doby, než sáhneme po koření. Kmín raženky lehce provoní, mletý pepř s paprikou dodá chuť…
Nenáročný pokrm, který však zasytí celou rodinu. Zeleninové pyré můžete připravit z libovolné zeleniny nebo, jako tady, z mrkve, celeru a kedlubny. K němu podáváme…
Dlouhé, štíhlé fazolové lusky jsou neprávem opomíjenou zeleninou, která má v kuchyni spoustu možných uplatnění. Dají se zabalit do plátků šunky, obalit a usmažit jako…
Lněné semínko zvýší nutriční hodnotu každého připravovaného pokrmu. V tomto případě to jsou chutné tyčinky, vhodné jako malé pohoštění k pivu, vínu či jen tak na mlsání.…
Zapečené knedlíky s rajčaty nabízejí skvělou možnost, jak využít zbylé knedlíky a vytvořit z nich nové, chutné a originální jídlo. Tento pokrm je ideální jako hlavní…
Velká paráda jde udělat i z několika málo surovin. Trochu zbylých růžiček brokolice, čerstvá vajíčka, koření, bylinky, rajčátka a sýr vytvoří lahůdkovou omeletu. Ta se…
Podzim je obdobím, kdy často připravujeme různé pokrmy z dýně. Plněná pečená máslová dýně, restovanou směsí skládající se z vnitřku dýně, žampionů a sýru, voní po…
Jednoduchá podzimní příloha z růžičkové kapusty je velmi rychle hotová a skvěle doplní pokrmy z pečeného či dušeného masa. Česnek a kapustičky spolu výborně ladí a…