Snadné zapečené brambory
Recept ještě nebyl hodnocenZapékaná jídla jsou velmi oblíbená jako večeře či skromný oběd z jednoho pekáčku. Suroviny se dají obměňovat a střídat. Podstatou je výsledek, pro který se v tomto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 050 kJ / 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 15,00 g |
– nasycené | 9,00 g |
– nenasycené | 5,65 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 0,65 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 6,50 g |
– cukry | 6,50 g |
––– laktóza | 6,50 g |
Zapékaná jídla jsou velmi oblíbená jako večeře či skromný oběd z jednoho pekáčku. Suroviny se dají obměňovat a střídat. Podstatou je výsledek, pro který se v tomto…
Cítíte tu vůni? To se právě pečou brambory se smetanou a kuřecím masem. Lahodný oběd, který připravíte téměř bez práce a nakrmíte celou rodinu. Doplnili jsme ještě šunku…
Zapečené brambory patří mezi jednoduchá, ale vděčná jídla. Příprava je téměř bez práce a zvládne ji i začátečník. Doplnit je můžete dle vlastní fantazie, my jsme přidali…
Sypká rýže, mleté maso a kyselá okurka - pamatujete si tuto klasiku ze školní jídelny? Uvařte si srbské rizoto doma, podle našeho receptu. Trik je v dostatečném množství…
Legenda mezi stánkovými dobrotami, kterou si hravě můžete vyrobit i doma. Pokud vás honí mlsná a máte na ně chuť, vyzkoušejte je podle tohoto receptu. Skvěle chutnají…
Tradiční cibulová polévka je sice původem z Francie, ale stala se velmi oblíbenou i u nás. Lehce nasládlá zlatavá cibulka, hřejivý vývar a křupavé večky se sýrem dávají…
Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, umícháme světlou jíšku, kterou za stálého míchání postupně ředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec…
Recept na smažený květák obalený v těstíčku nebo v trojobalu je znám už po celé generace a přesto se stále těší velké oblibě. Dozlatova osmažené růžičky květáku chutnají…
Výborné rychlé karbanátky, které jsou šťavnaté a hotové během chvilky. Přidáváme do nich nastrouhaný sýr, který jim dodá tu správnou chuť. Pak už jen obalíme ve…
Francouzské slané koláče zvané "Quiche" se skvěle hodí jako rychlý oběd, večeře, nebo pohoštění na oslavu a rodinné setkání. Tenké křehké těsto plné smetanového sýru a…
Musaka je pokrm svým původem z oblasti Balkánu nebo Blízkého východu. U nás však také už zdomácněla. V originále je s lilkem a další zeleninou. Lilek je zde nahrazen…
Svěží salát z několika druhů zeleniny a strouhaného sýra je spojen dochucenou tatarskou omáčkou. Dobře vychlazený salát podáváme jako lehkou večeři nebo přílohu k masu,…
Plněné tortilly jsou snadnou a rychlou večeří, ale také je můžete podávat jako pohoštění pro návštěvy. Základ z pomazánkové másla je dochucen bylinkami, sýrem nebo…
Základní oblíbená česnekovo-sýrová pomazánka se hodí na chlebíčky i jednohubky. Je jednoduchá a zvládne ji každý. Pomazánku můžete na jednohubkách doplnit a ozdobit…
Kotleta patří mezi nejlibovější druhy vepřového masa, právě proto bývá často po tepelné úpravě vysušená. Pokud ale plátky kotlety zapečeme spolu s bramborami a cibulí…
K mletému masu přidáme vejce, mléko, sýr, sůl a pepř. Dobře vymícháme a necháme 15 minut odležet.Pak přidáme trochu strouhanky tak, aby masová směs držela pohromadě…
Snadná zapékaná růžičková kapusta skvěle poslouží jako rychlý oběd nebo večeře a opravdu si pochutnáte. Kapustičky pečené ve směsi smetany a vajec, zasypané štědrou…
Vypracujeme si křehké těsto a dáme jej cca na 1 hod. odležet do chladničky. Mezi tím si ovaříme brokolici (já ji pařila v parním hrnci 10 minut) a ihned schladíme…
Očištěný květák rozebereme na růžičky, vsypeme je do vařící vody a uvaříme do měkka. Vyjmeme je a po okapání je nasekáme na drobné růžičky. Mléko rozšleháme s moukou,…
1)Nejprve si v osolené vodě uvaříme brokolici. Poté ji scedíme a necháme vychladnout. 2)Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na tenké plátky. Do Pekáče dáme…
Jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená. Porce lze volně upravovat, každý si sám nabere. Těstoviny mohou být libovolné, vepřové maso lze zaměnit za kuřecí nebo krůtí…
Blesková svačina nebo rychlá a lehce stravitelná večeře, která vás nezklame. Navíc zdravotnická osvěta hlásá, že vejce zlepšují paměť, udržují zdravé kosti a obsahují…
Na hluboké pánvi nebo v hrnci lehce osmahneme cibulku a přidáme maso. Zaprášíme mletou paprikou a osmahneme. Rychle přidáme na jemno nakrájenou papriku (aby mletá…
Připravíme menší plech (28 cm×23 cm) a vymažeme ho sádlem, ne moc.Oloupeme brambory a nakrájíme je na tenké plátky. Do plechu je naskládáme vedle sebe (udělala jsem…