Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dip: Lahodná omáčka, do které se namáčí kousky jídla

Dip: Lahodná omáčka, do které se namáčí kousky jídla

Připravte si s námi dokonalý dip, který pozvedne váš oblíbený pokrm k dokonalosti. Dip je neodmyslitelnou součástí některých pokrmů, které bychom si bez něj nedovedly ani představit. Jeho příprava je velmi snadná a hotová během chvilky.

Nejlepší dipy

Více

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo nažloutlé barvy, vznikající emulgací rostlinného oleje a vaječného žloutku. K přípravě lze použít i celá vejce, nebo žloutky můžeme nahradit mlékem. Dochucuje se solí, mletým pepřem, octem a hořčicí. Je základem dresinků a salátů, u tradičního bramborového salátu slouží jako pojidlo.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Guacamole

Guacamole bychom mohli nazvat avokádovou salsou. Je to naprosto geniální dip, omáčka nebo pomazánka, podle toho, na co ji chceme použít. Základem všeho je dobře zralé avokádo, ze kterého vyjmeme pecku. Poté je rozmačkáme, a přidáme chilli, cibuli, šťávu z limetky a koriandr. Guacamole můžeme namazat na tousty, hodí se i pečeným bramborám.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Hummus

Hummus je kaše nebo dip z uvařené rozmačkané cizrny, do které jsme přidali pastu tahini, olivový olej, citron a česnek. Patří do jídelníčku především v zemích Středního východu. Je velmi zdravý a má skvělou chuť, i když jeho název není příliš líbivý. Hummus můžeme mazat na chléb jako pomazánku nebo použít jako dip k nachos, výborně chutná k nakrájené zelenině a dobře se doplňuje s pita chlebem.

1 2 3 4

Další témata

Další recepty

Naposledy jste si prohlédli