Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 644 kJ / 2 066 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,29 g |
Tuky | 162,16 g |
Vláknina | 13,65 g |
Cholesterol | 432 mg |
Sodík | 7,66 g |
Sůl | 19,53 g |
Sacharidy | 77,63 g |
Postup přípravy
Nastrouháme do mísy nivu (já strouhám na hrubém struhadle, ale kdo si dá tu práci a nastrouhá na malých očkách, bude mít dip hezčí a jemnější).
K nastrouhané nivě přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli (trochu si jí necháme na ozdobu) a zakysanou smetanu, promícháme, přidáme prolisovaný česnek a znovu promícháme. (Z tohoto množství surovin byla plná zavařovací sklenice 720 ml.)
Podáváme v misce, posypané zbylou červenou cibulí a ozdobené bylinkami. Dip je mírně pikantní a velice se hodí k tyčinkám syrové zeleniny nebo k pečenému či grilovanému masu (kuřecí, vepřové). Krok 2: Dip z kečupu, majonézy a bylinek:
Do misky odměříme lžící kečup (použijeme buď domácí nebo kvalitní koupený), přidáme majonézu na zjemnění a lžíci worčestru, dále přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, drobně pokrájenou cibuli a dobře promícháme. Nasekáme oblíbené bylinky a přimícháme je k dipu. Já jsem dávala čínskou (česnekovou) pažitku, listy plocholisté petrželky, zelenou nať z jarní cibulky a bazalku, vše pochopitelně drobně posekané. Z uvedeného množství surovin jsem měla 1 menší zavařovací sklenici s víčkem (370 ml). Krok 3: Křenový dip ke grilovanému masu:
Majonézu, smetanu, jogurt a křen smícháme dohromady. Dochutíme solí a pepřem a necháme odpočinout v lednici.
Křenu jsem dala 3 PL. Pokud mám doma jen zakysanou smetanu, nebo pouze jogurt, použiji jen tu jedinou ingredienci, ale její množství navýším. Majonézu, které se jinak dost vyhýbám, do tohoto dipu vždy dávám.
Dip se hodí k vařenému, pečenému i grilovanému masu, hlavně k hovězímu a libovějšímu vepřovému.
Z uvedeného množství surovin jsem měla 1 menší zavařovací sklenici s víčkem (370 ml).
Zveřejněno 27. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dipy z nivy, křenu a bylinkového kečupu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OAN
Moje poznámka
Dipy z nivy, křenu a bylinkového kečupu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OAN
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 23 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč
JitkaJS před 12 minutami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 1 hodinou
Čočka na kyselo
el.mencl před 1 hodinou
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 3 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 3 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 11 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 13 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 14 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 14 hodinami
Suroviny:
sýr niva,
smetana zakysaná,
cibule červená,
česnek,
sůl,
kečup sladký,
majonéza,
bylinky,
omáčka worcesterová,
okurky sterilované,
cibule,
jogurt,
smetana zakysaná,
majonéza,
křen strouhaný,
pepř
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.