Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dip - články, postupy a rady

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Salsa

Salsa je pikantní omáčka, která se připravuje rozmixováním různých druhů zeleniny i ovoce. Je to omáčka určená k namáčení. Oživí a dochutí každé grilované jídlo, i drůbež nebo rybu. Výběrem ovoce, zeleniny a koření vzniknou její rozmanité chutě.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Remuláda

Remuláda je studená majonézová omáčka s různým složením. Vždy ale základní složku tvoří majonéza, která je následně ochucená ingrediencemi jako hořčice, sterilované okurky, kapary, ančovičky, petrželka, sůl, bílý pepř, bílé víno atp. Podává se k vařenému masu, hodí se na listové a jiné zeleninové saláty, oblíbená je k vaječným pokrmům a ve studené kuchyni.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Pesto

Pesto je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka, ale lze ji připravit i např. z medvědího česneku, špenátu nebo kopru. Název pocházi z italštiny, pestare znamená "tlouci, mlátit". Tradičně se připravuje z kombinace bazalky, česneku, piniových oříšků, parmazánu a oleje. V použitých surovinách se ale meze nekladou. Tlučení v hmoždíři je zdlouhavé, proto se pesto většinou mixuje do hladké konzistence. Použití je rozmanité - pesto využijeme na těstoviny, pizzu, do rizota a na dochucení dipů.

1 2 3

Další témata

Další recepty

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více