Dip - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo nažloutlé barvy, vznikající emulgací rostlinného oleje a vaječného žloutku. K přípravě lze použít i celá vejce, nebo žloutky můžeme nahradit mlékem. Dochucuje se solí, mletým pepřem, octem a hořčicí. Je základem dresinků a salátů, u tradičního bramborového salátu slouží jako pojidlo.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Hummus je kaše nebo dip z uvařené rozmačkané cizrny, do které jsme přidali pastu tahini, olivový olej, citron a česnek. Patří do jídelníčku především v zemích Středního východu. Je velmi zdravý a má skvělou chuť, i když jeho název není příliš líbivý. Hummus můžeme mazat na chléb jako pomazánku nebo použít jako dip k nachos, výborně chutná k nakrájené zelenině a dobře se doplňuje s pita chlebem.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Guacamole bychom mohli nazvat avokádovou salsou. Je to naprosto geniální dip, omáčka nebo pomazánka, podle toho, na co ji chceme použít. Základem všeho je dobře zralé avokádo, ze kterého vyjmeme pecku. Poté je rozmačkáme, a přidáme chilli, cibuli, šťávu z limetky a koriandr. Guacamole můžeme namazat na tousty, hodí se i pečeným bramborám.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 16 hodinami