Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ochucovadlo je malé kouzlo, díky němuž zvýrazníte chuť připravovaného pokrmu

Ochucovadlo je malé kouzlo, díky němuž zvýrazníte chuť připravovaného pokrmu

Chuťové přísady čili ochucovadla jsou chytří kuchyňští pomocníci, kteří potvrzují pravidlo „za málo peněz hodně muziky“. Díky vhodnému ochucovadlu, například díky koření (sůl, pepř, cukr) nebo omáčce (kečup, majonéza, hořčice), se některé chutě krásně zvýrazní a jídlo povýší na vyšší úroveň.

Která ochucovadla lze připravit doma

Většinu chuťových přísad lze připravit i doma, a to za podstatně nižší cenu, ale zato lepší chuti. Hravě zvládnete třeba domácí kečup, jemnou majonézu nebo klasickou hořčici. Skvělé ochucovadlo jsou také různé marinády, například barbecue omáčka.

Více

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Balsamico

Balsamico, též balzámový ocet, je vinný kvasný ocet, který vzniká zráním moštu z vinných hroznů v sudech z balsamového dřeva. Vyrábí se v italské Modeně, ochucují se jím ryby, zelenina, masa a saláty.

1 2 3

Další témata

Další recepty

Naposledy jste si prohlédli