Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Příprava majonézy je nenáročná na přípravu a pokud jí potřebujeme najednou větší množství, vyplatí se nám, udělat si jí sami doma. Upotřebíme ji nejen do salátů nebo jako základ tatarské omáčky, ale i jako surovinu např. do kynutého těsta.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 567 kJ /
5 155 kcal
Bílkoviny35,88 g
Tuky544,43 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 1,25 g
Sůl3,12 g
Sacharidy27,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Krok 2: Do mixéru dáme žloutky a šleháme. Po chvilce lijeme malým proužkem současně s kyškou olej. Pořád je mixér puštěný a až se vše dolije, přidáme lžíci hořčice. Krok 3: Opepříme dle chuti asi 1/4 čajové lžičky, soli také tak. Když vidíme, že je hotovo můžeme ochutnat a případně dochutit..

TIP: Domácí majonéza: Tipy a triky jak ji připravit rychle i levně

Zveřejněno 15. 12. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Při přípravě bramborového salátu se majonéza hned vlije do připravené zeleniny a brambor tak, jak jsme zvyklí, nebo ji dáme do sklenice a použijeme ji, až malinko více ztuhne, nejlépe na druhý den. Můžete si také jako já, připravit z majonézy hned tatarskou omáčku přidáním nastrouhané okurky a nadrobno nasekané cibule.

Majonéza by měla být řídká nebojte se toho tak to má být. Salát to nasaje a je pak vláčný, přesně takový má být je velmi chutný a není suchý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonéza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZVv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonéza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZVv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

yanull já fakt nevím, dělala jsem to poprvé s Pavlou a tak jsme ten recept dostaly:-S

Je, to je zaujímavé, ja majonézu nepoužívam vôbec, ale toto by stálo za vyskúšanie Janka, aspoň v menšom množstve, :yes::yes::yes: Za bodík :-D

Tak tuto majonézu čtu poprvé, ale věřím, že dobrá je. Mám dotaz, šla by místo kyšky použít zakysaná smetana? Přiděluji bodík za dobrý nápad. :-p:yes::-K

Podobný receptík jsem zkoušel, a musím říct že:yes:
Není nad domácí majonézu a tatarku:-8
Bodík udělen:yes:

no to vypadá dobře dát to do mixéru - já šlehám klasickou ručným šlehačem a bolí z toho teda ruka.:-*

Dělám ho stejně, jen dělám z méně množství(půlka uuvedeného), ale tam davám 1en 2 žloutky, ale je fakt, že záleží na velikosti vajec,jinak taky cibulku a okurku:-p, jinak tam někdy místo hořčice dám kopr, nebo bylinky, nebo zelený pepř :-p:-p:yes::yes:

Já jsem to taky dělala baj očko, ať toho nemám hafo, tak ze dvou žloutků, trochu kyšky a přilívala jsem pomaličku (čurkem)olej, pak na chuť jsem nastrouhala kys. okurku a na jemňunko cibulku :-p

Tématické fráze:
majonéza, majonéza recept, nejlepší recept na domácí majonézu, recept majonéza, nejlepší majoneza, dietní majonéza, majonéza z jogurtu, recept na majonezu, cuketová majonéza, řídká majonéza, domácí majonéza z jogurtu, majonéza z bílého jogurtu, majoneza recepty, majonéza domácí z jogurtu, domácí dietni majoneza, jak se dělá majoneza, recepty majonéza, jogurtová majonéza, domácí majonéza recept, jak připravit majonézu

Suroviny:
olej, kyška, hořčice, žloutek, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu