Majonéza
Příprava majonézy je nenáročná na přípravu a pokud jí potřebujeme najednou větší množství, vyplatí se nám, udělat si jí sami doma. Upotřebíme ji nejen do salátů nebo jako základ tatarské omáčky, ale i jako surovinu např. do kynutého těsta.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 21 567 kJ / 5 155 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,88 g |
Tuky | 544,43 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 3,12 g |
Sacharidy | 27,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Při přípravě bramborového salátu se majonéza hned vlije do připravené zeleniny a brambor tak, jak jsme zvyklí, nebo ji dáme do sklenice a použijeme ji, až malinko více ztuhne, nejlépe na druhý den. Můžete si také jako já, připravit z majonézy hned tatarskou omáčku přidáním nastrouhané okurky a nadrobno nasekané cibule.
Majonéza by měla být řídká nebojte se toho tak to má být. Salát to nasaje a je pak vláčný, přesně takový má být je velmi chutný a není suchý.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2009 21:09
yanull já fakt nevím, dělala jsem to poprvé s Pavlou a tak jsme ten recept dostaly
![:-S :-S](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
15. 12. 2009 20:07
Je, to je zaujímavé, ja majonézu nepoužívam vôbec, ale toto by stálo za vyskúšanie Janka, aspoň v menšom množstve, ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Za bodík
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
15. 12. 2009 19:58
Tak tuto majonézu čtu poprvé, ale věřím, že dobrá je. Mám dotaz, šla by místo kyšky použít zakysaná smetana? Přiděluji bodík za dobrý nápad. ![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
15. 12. 2009 17:03
Podobný receptík jsem zkoušel, a musím říct že
Není nad domácí majonézu a tatarku![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
Bodík udělen
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Není nad domácí majonézu a tatarku
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
Bodík udělen
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
15. 12. 2009 16:13
no to vypadá dobře dát to do mixéru - já šlehám klasickou ručným šlehačem a bolí z toho teda ruka.
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
15. 12. 2009 15:53
Dělám ho stejně, jen dělám z méně množství(půlka uuvedeného), ale tam davám 1en 2 žloutky, ale je fakt, že záleží na velikosti vajec,jinak taky cibulku a okurku
, jinak tam někdy místo hořčice dám kopr, nebo bylinky, nebo zelený pepř ![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
15. 12. 2009 15:44
Já jsem to taky dělala baj očko, ať toho nemám hafo, tak ze dvou žloutků, trochu kyšky a přilívala jsem pomaličku (čurkem)olej, pak na chuť jsem nastrouhala kys. okurku a na jemňunko cibulku
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: majonéza majonéza recept nejlepší recept na domácí majonézu recept majonéza nejlepší majoneza dietní majonéza majonéza z jogurtu recept na majonezu cuketová majonéza řídká majonéza domácí majonéza z jogurtu majonéza z bílého jogurtu majoneza recepty majonéza domácí z jogurtu domácí dietni majoneza jak se dělá majoneza recepty majonéza jogurtová majonéza domácí majonéza recept jak připravit majonézu
Suroviny: olej, kyška, hořčice, žloutek, pepř mletý, sůl
Majonéza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZVv
7 názorů