

Majonéza
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu.
Do mixéru dáme žloutky a šleháme po chvilce lijeme malým proužkem současně s kyškou olej. Pořád je mixér puštěný a až se vše dolije, vložíme lžíci hořčice. Pepř dle chuti ai 1/4 čajové lžičky, sůl také tak. Když vidíme, že je hotovo můžeme vyzkoušet chuť.
Majonéza se hned vlije do připravené zeleniny a brambor tak, jak jsme zvyklí, nebo ji dáme do sklenice a použijeme ji, až malinko více ztuhne, nejlépe na druhý den. Můžete si také jako já, připravit z majonézy hned tatarskou omáčku přidáním nastrouhané okurky a nadrobno nasekané cibule.
Majonéza by měla být řídká nebojte se toho tak to má být. Salát to nasaje a je pak vláčný, přesně takový má být je velmi chutný a není suchý.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od kámošky a protože mám nějaké technické problémy, foto vložila dcera Pavla.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Majonéza
-
yanull já fakt nevím, dělala jsem to poprvé s Pavlou a tak jsme ten recept dostaly
-
Je, to je zaujímavé, ja majonézu nepoužívam vôbec, ale toto by stálo za vyskúšanie Janka, aspoň v menšom množstve,
Za bodík
-
Tak tuto majonézu čtu poprvé, ale věřím, že dobrá je. Mám dotaz, šla by místo kyšky použít zakysaná smetana? Přiděluji bodík za dobrý nápad.
-
Podobný receptík jsem zkoušel, a musím říct že
Není nad domácí majonézu a tatarku
Bodík udělen -
no to vypadá dobře dát to do mixéru - já šlehám klasickou ručným šlehačem a bolí z toho teda ruka.
-
Dělám ho stejně, jen dělám z méně množství(půlka uuvedeného), ale tam davám 1en 2 žloutky, ale je fakt, že záleží na velikosti vajec,jinak taky cibulku a okurku
, jinak tam někdy místo hořčice dám kopr, nebo bylinky, nebo zelený pepř
-
Já jsem to taky dělala baj očko, ať toho nemám hafo, tak ze dvou žloutků, trochu kyšky a přilívala jsem pomaličku (čurkem)olej, pak na chuť jsem nastrouhala kys. okurku a na jemňunko cibulku