Majonéza

Jana Remkova Kuchařka:

Omáčky 7 názorů

majonéza
Přidat další fotografii
57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

1/2 l oleje
1/2 l kyšky nebo (bílého jogurtu)
1 lžíce hořčice
5 žloutků
pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu.

  2. Do mixéru dáme žloutky a šleháme po chvilce lijeme malým proužkem současně s kyškou olej. Pořád je mixér puštěný a až se vše dolije, vložíme lžíci hořčice. Pepř dle chuti ai 1/4 čajové lžičky, sůl také tak. Když vidíme, že je hotovo můžeme vyzkoušet chuť.

  3. Majonéza se hned vlije do připravené zeleniny a brambor tak, jak jsme zvyklí, nebo ji dáme do sklenice a použijeme ji, až malinko více ztuhne, nejlépe na druhý den. Můžete si také jako já, připravit z majonézy hned tatarskou omáčku přidáním nastrouhané okurky a nadrobno nasekané cibule.

  4. Majonéza by měla být řídká nebojte se toho tak to má být. Salát to nasaje a je pak vláčný, přesně takový má být je velmi chutný a není suchý.

Poznámka

Recept mám od kámošky a protože mám nějaké technické problémy, foto vložila dcera Pavla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Majonéza

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    yanull já fakt nevím, dělala jsem to poprvé s Pavlou a tak jsme ten recept dostaly:-S

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Je, to je zaujímavé, ja majonézu nepoužívam vôbec, ale toto by stálo za vyskúšanie Janka, aspoň v menšom množstve, :yes::yes::yes: Za bodík :-D

    Odpovědět

  • yanull yanull

    Tak tuto majonézu čtu poprvé, ale věřím, že dobrá je. Mám dotaz, šla by místo kyšky použít zakysaná smetana? Přiděluji bodík za dobrý nápad. :-p:yes::-K

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Podobný receptík jsem zkoušel, a musím říct že:yes:
    Není nad domácí majonézu a tatarku:-8
    Bodík udělen:yes:

    Odpovědět

  • simko.jit simko.jit

    no to vypadá dobře dát to do mixéru - já šlehám klasickou ručným šlehačem a bolí z toho teda ruka.:-*

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám ho stejně, jen dělám z méně množství(půlka uuvedeného), ale tam davám 1en 2 žloutky, ale je fakt, že záleží na velikosti vajec,jinak taky cibulku a okurku:-p, jinak tam někdy místo hořčice dám kopr, nebo bylinky, nebo zelený pepř :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    Já jsem to taky dělala baj očko, ať toho nemám hafo, tak ze dvou žloutků, trochu kyšky a přilívala jsem pomaličku (čurkem)olej, pak na chuť jsem nastrouhala kys. okurku a na jemňunko cibulku :-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo