Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Klasická hořčice (domácí)

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 1. 2016 08:59

Suroviny

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Iva Trhoňová

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 692 kJ / 404 kcal
Bílkoviny14,00 g
Tuky29,25 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 814 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy16,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původní recept jsem našla na webu Makové panenky - fajn stránky s prima čtením :)) - já si ho malinko upravila.

Chuť této domácí hořčice je moc dobrá, navíc je tato hořčice bez jakýchkoliv barviv, zahušťovadel, uměle nacpaných konzervantů a jiných éček.

Ten, kdo nemá na semínka mlýnek, je celá zalije svařeným octem s vodou, nechá nabobtnat a pak rozmixuje ponorným mixerem - strukturu pasty si zvolíte podle sebe. Další postup je stejný jako u hořčice ze semínek předem namletých.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

svobi9

23. 4. 2022 10:18

snowcon: ocet se svařuje, aby ztratil svou štiplavou chuť

cathleen cathleen

26. 12. 2018 19:18

snowcon: nabídla jsem svůj postup a dál už neporadím :-8 jen - chce to různé varianty zkoušet, porovnávat a zase zkoušet. Určitě se tak doberete k tomu "svému", k čemu se pak budete vracet ;-)

snowcon

26. 12. 2018 19:07

cathleen: Dekuji za rychlou odpoved. Porad me vsak neni jasne, proc svarovat ocet s vodou, kdyz ten ocet se da stejne tak naredit za studena. Souhlasil bych, ze seminka asi nabobtnaji lepe v horkem nalevu, jenze vetsina receptu rika svareny ocet vychladit. :-?

cathleen cathleen

24. 12. 2018 09:18

snowcon: nesvaříme ocet (není třeba převařovat samotný ocet - proč?), ale ocet s vodou.
Maková panenka, od které recept mám, tímhle pak zalije celá semínka a nechá do druhého dne nabobtnat, pak rozmixuje tyčovým mixérem.
Mám (a často používám) na mletí semínek malý elektrický kávomlýnek Bosch, takže jsem v něm pomlela suchá semínka a teprve pak zalila svařeným octem a vodou. Horkým hned proto, že jsem jen nechtěla čekat na vychladnutí. Také si myslím, že horkou tekutinu pomletá semínka rychleji vsáknou. Toť vše, žádná mytologie ;-)
Hořčice je úžasná, výraznejší a pro nás i chutnější, než ta kupovaná.

snowcon

24. 12. 2018 03:17

Uz jsem prosmejdil hejna horcicnych receptu, ale vsude bylo napsano; Svarit ocet a nechat vychladnout. (Nicmene nikde ani naznak proc). A nahle tady mam navod; Ocet svarime a jeste horkym zalijeme seminka. Ma nekdo tuseni, jak to ovlivni vysledek, nebo se jedna jen o kucharskou mythologii?

Maryla337 Maryla337

29. 5. 2018 12:45

vyzkouším:yes:

maiva maiva

26. 1. 2016 18:41

Velmi zajímavé, jednoduché:-Durčitě chuťovka:-p+:yes:

radiator radiator

25. 1. 2016 13:25

Zrovinka nedávno jsem si říkala, že bych mohla udělat domácí hořčici a ejhle, recept je tu:-):yes::-p
Určitě vyzkouším a zkusím k tomuto základnímu receptu přidat nějaké koření a bylinky;-)

Masula Masula

25. 1. 2016 12:35

Super :yes: určitě vyzkouším :-O;-):-K

cathleen cathleen

25. 1. 2016 11:43

Petra: já ještě ne, to budu teprve zkoušet - u Makové panenky se píše, že v lednici v pohodě vydrží i 4 týdny. Na delší dobu se dá klasicky zavařit.

zizala zizala (moderátorka)

25. 1. 2016 11:42

Velké plus :yes: Uloženo a vyzkouším stoprocentně, dík za recept :-K

Petra

25. 1. 2016 11:32

Nemáte prosím odzkoušeno, jak dlouho hořčice v lednici vydrží..?

Jana Pá

25. 1. 2016 11:12

Já ráda vyzkouším, ale až druhou variantu s ponorným mixerem :-p, jinak cathleen, jak to zde už bylo řečeno je to marné .....:-D

spagetka spagetka

25. 1. 2016 10:27

cathleen: ale jasně, souhlasím, doma vždycky víš, co si tam dáš a přidáš si tam to, co ti chutná :yes::yes::yes:

cathleen cathleen

25. 1. 2016 10:09

spagetka: nepíšu, že je kupovaná hořčice nekvalitní. Je dobrá, jen ta domácí má vedle ní plusko v absenci přidané chemie.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí hořčice recept domací hořčice recept na domácí hořčici domácí hořcice recepty hořčice recept domací hořtice recept domaci horcice recepty domácí hořčice recepty na domácí hořčici jak udělat domácí hořčici hořčice domaci domaci hortice recept jak udělat hořcici recept na hořčici top recepty domácí hořčice recept na domaci hořčice domaci hortice recepty hořčice prima domácí hořčice tecept na domaci horcici

Suroviny: semínka hořčičná, cukr, sůl, olej, ocet, voda

TopRecepty.cz

Klasická hořčice (domácí)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NyVK