Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělská čokoláda (Angel Hair - vlasy anděla) je novým hitem současné cukrařiny. Čokoláda, která navazuje na fenomenální úspěch své dubajské sestry, vznikl na konci roku 2024 a rozšířil se rychlostí světla po celém světě.

Andělská čokoláda má podobu klasické kostičkované čokolády, na povrchu s bílým a růžovým mramorováním. Po rozlomení zjistíme, že náplň tvoří jemné, dlouhé sladké vlasy, které se přímo rozplývají v ústech - stejně jako cukrová vata.

Co tvoří náplň andělské čokolády

Základem náplně andělské čokolády je pistáciový krém a turecká cukrovinka Pişmaniye, která se připravuje ze směsi mouky a cukru opražené na másle. Ručním zpracováním se z ní pak vytahují dlouhá, pavučinově jemná vlákna, která se plní do čokoládových korpusů ve formách, pokrývají pistáciovým krémem a zalévají další vrstvou kvalitní čokolády.

Místo klasické mléčné čokolády můžeme použít i čokoládu bílou nebo růžovou Ruby. Jak na domácí přípravu andělské čokolády? Podívejte se na naše video:

Komentáře

Další tipy a triky