Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bloody Mary aneb Krvavá Marie je světoznámý míchaný koktejl z vodky a rajčatového džusu. Je určen pro lidi, kteří nemají rádi sladké koktejly a drinky, i když rajčatová šťáva tomuto nápoji určitou sladkost dodává.

Bloody Mary je nejznámější vyprošťovák na kocovinu po prohýřené noci, ale také kořeněný koktejl pro letní odpoledne a večer s přáteli, kteří neholdují sladkým nápojům. Originální chuť Bloody Mary vytváří koření a chuť rajčatové šťávy.

Kalendář Celý kalendář

Z čeho připravit Mary

Poměr surovin je pouze orientační - nemusíme se ho striktně držet:

Jak namíchat Bloody Mary

Do vysoké sklenice vložíme kostky ledu a na ně nalijeme vodku a rajčatovou šťávu. Přidáme ostatní ingredience, sůl a pepř. Nápoj promícháme koktejlovým míchátkem nebo barovou lžičkou. Sklenici ozdobíme výsečí citrónu a stonkem řapíkatého celeru, který nám může posloužit jako míchátko.

Poměr jednotlivých ingrediencí můžeme upravit podle chuti. V některých zemích se Bloody Mary připravuje se silným hovězím vývarem a syrovým vejcem.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli