Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé bramborové vafle: Vyzkoušejte rychlou, ale chutnou pochoutku
Zdroj: top recepty

Brambory, které jsou dozlatova opečené a křupavé, chutnají vždycky výborně. Máte-li chuť na netradiční pochoutku a jste-li majiteli vaflovače, tak vám přinášíme tip, jak si připravit rychlou a chutnou svačinku nebo lehkou večeři.

Vafle ze strouhaných brambor jsou další skvělou možností, jak udělat hodně parády s minimem vložených surovin a času. Navíc máte spoustu možností, s čím je podávat - s masem, s čerstvou zeleninou ze zahrádky nebo třeba s bylinkovým dipem ze zakysané smetany. Bramborové vafle představují ideální recept pro letní dovolenkové i všední večery.

Křupavé bramborové vafle

Na tuhle pochoutku si nachystejte 800 g syrových brambor, 200 g šunky, 200 g tvrdého sýra (gouda, ementál, čedar)vejce, sůl a olej na potření vaflovače.

Dále si připravte podle chuti česnek, zakysanou smetanu, jogurt, bylinky (petrželka, majoránka).

  1. Syrové brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Pokud pustí hodně vody, můžete je lehce vymačkat.
  2. Do brambor přidejte vejce, nakrájenou šunku, nastrouhaný sýr. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla hustší směs. Podle chuti můžete přidat pepř, česnek nebo bylinky.
  3. Předehřejte vaflovač a lehce ho potřete olejem. Do každé formy dejte porci směsi (cca 2–3 lžíce) a pečte dozlatova cca 5–7 minut.
  4. Hotové vafle můžete naservírovat např. s bylinkovým dipem ze zakysané smetany nebo připravte odlehčenější variantu dipu z jogurtu.

Tip: Podívejte se, jaké zelené natě se dají využít v kuchyni a na přípravu dipu.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli