Křupavé bramborové vafle: Vyzkoušejte rychlou, ale chutnou pochoutku
Brambory, které jsou dozlatova opečené a křupavé, chutnají vždycky výborně. Máte-li chuť na netradiční pochoutku a jste-li majiteli vaflovače, tak vám přinášíme tip, jak si připravit rychlou a chutnou svačinku nebo lehkou večeři.
Vafle ze strouhaných brambor jsou další skvělou možností, jak udělat hodně parády s minimem vložených surovin a času. Navíc máte spoustu možností, s čím je podávat - s masem, s čerstvou zeleninou ze zahrádky nebo třeba s bylinkovým dipem ze zakysané smetany. Bramborové vafle představují ideální recept pro letní dovolenkové i všední večery.
Křupavé bramborové vafle
Na tuhle pochoutku si nachystejte 800 g syrových brambor, 200 g šunky, 200 g tvrdého sýra (gouda, ementál, čedar), 2 vejce, sůl a olej na potření vaflovače.
Dále si připravte podle chuti česnek, zakysanou smetanu, jogurt, bylinky (petrželka, majoránka).
- Syrové brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Pokud pustí hodně vody, můžete je lehce vymačkat.
- Do brambor přidejte vejce, nakrájenou šunku, nastrouhaný sýr. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla hustší směs. Podle chuti můžete přidat pepř, česnek nebo bylinky.
- Předehřejte vaflovač a lehce ho potřete olejem. Do každé formy dejte porci směsi (cca 2–3 lžíce) a pečte dozlatova cca 5–7 minut.
- Hotové vafle můžete naservírovat např. s bylinkovým dipem ze zakysané smetany nebo připravte odlehčenější variantu dipu z jogurtu.
Tip: Podívejte se, jaké zelené natě se dají využít v kuchyni a na přípravu dipu.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře