Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarský biftek je původem francouzská lahůdka, kterou na přelomu 20. století namíchal jeden šéfkuchař v pařížské restauraci pro své zákazníky. Později k němu začali podávat tatarskou omáčku a odtud přišel jeho název.

Protože se tatarák připravuje ze syrového masa, je velmi důležité vědět, odkud maso pochází a jak bylo skladováno. To stejné platí o vajíčku, které budeme jíst též tepelně neupravené. Jaké maso tedy zvolit? To se dozvíte v následujících několika řádcích.

Jaké maso použít na tatarák

Klasický tatarák je z hovězího masa, ale existují i další masité i nemasité varianty.

  • Do tataráku patří hovězí maso, ideálně svíčková nebo část libového zadního, které je chuťově trošku výraznější. 
  • Maso musí být čerstvé, nejlépe z bio chovu. Důvod je ten, že na bio farmách musí dbát na tzv. pohodu zvířat. Ta žijí venku, na pastvě, a to má pozitivní vliv na jejich maso.
  • Pokud máte rádi tatarák, jistě vyzkoušejte i verzi se srnčím masem či masem z lososa nebo tuňáka. Velmi oblíbený je i tatarák z kapra.
Maso do tataráku je lepší naškrábat nožem než umlít ve mlýnku. Co vše do tataráku patří a jak ho správně namíchat, to můžete vidět v našem videoreceptu.

 

Komentáře

Další tipy a triky