Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené brambory jsou o něco složitější než ty vařené, ale ani tak se nejedná o nic obtížného. Odměnou za trochu delší přípravu je vynikající úprava s křupavou kůrkou, která se dá využít i samostatně, nejen jako příloha.

Brambory jsou oblíbená příloha v jakékoli podobě. Pokud je opečete a doplníte vhodnými surovinami, například bylinkami, tvarohem nebo máslem, stane se z nich úplná lahůdka. Tyto, které připravíte podle videonávodu, jsou výborné i samotné.

Jak na přípravu pečených brambor

Je to snadné a rychlé, zvládne to i začátečník.

  1. Do hrnce nalijte vodu, vložte do ní oloupané brambory a osolte. Brambory uvařte doměkka.
  2. Uvařené brambory ještě jednou osolte, opepřete je a přidejte koření.
  3. Krouživými pohyby miskou nebo hrncem docílíte toho, že se brambory krásně obalí vším kořením.
  4. Poté přidejte sádlo a smažte v něm brambory dozlatova, dokud nemají krustu.

Křupavých brambor se jen tak nepřejíte, jsou vynikající.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky